Competitiestart zonder punten voor Amicitia

Na een prima voorbereiding op de nieuwe veldcompetitie begon Amicitia aan een van de drie regio derby’s in de Eerste klasse. Te beginnen bij Juventa in Hardenberg dat ook vorig jaar op hetzelfde niveau actief was.

De Toyota Drent formatie onder leiding van trainer/coach Rick Keus begon goed aan de wedstrijd. De gehele eerste helft bleven de oranjekragen aan de veilige kant van de score, al was het vertoonde spel niet altijd overtuigend. Enkele keren kwam Juventa door hard werken terug tot een aansluitingstreffer. Beide ploegen gingen met een 8-10 ruststand de kleedkamer in.

Na rust ontwikkelde zich een flinke en soms ook fysieke wedstrijd die steeds meer naar het voordeel voor Juventa leidde. Na een kwartier spelen stonden beide ploegen weer gelijk (11-11) en dat zou zich daarna nog drie keer herhalen (14-14). In de spannende slotfase kwam Juventa voor de eerste keer op voorsprong (15-14) en vocht zich dapper naar het einde. Amicitia kon het tij niet meer keren. Het miste in de eindfase een strafworp en daarmee kans op een gelijkspel. Om vervolgens in het fluitsignaal een ‘buzzer beater’ te scoren die door de scheidsrechter werd afgekeurd.

Komende zaterdag staat de tweede derby op het programma en komt fusieclub NRC ’22 naar Vriezenveen. De wedstrijd op sportpark Het Midden begint om 16:00 uur.

Reserves Amicitia ook niet succesvol

Onder leiding van de nieuwe trainer Steven Green begon Amicitia 2 afgelopen zaterdag aan haar eerste wedstrijd in de reserve Eerste klasse. In en tegen Wageningen 3 bleek er ook voor dit team geen gunstige score te behalen. Het verloor de wedstrijd met 11-6 (8-3). Amicitia 2 is komende zaterdag vrij door terugtrekking van een team in de poule. Wel speelt Amicitia 3 die dag tegen de reserves van NRC ’22

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer