DOS ’37 wint ruim van Enter Vooruit en bekert verder

DOS´37 tegen Enter Vooruit begon afgelopen zaterdag op het ongebruikelijke tijdstip van 12.00 uur, omdat de Enternaren een feestweekend hadden in het dorp. Deze wedstrijd was de laatste wedstrijd voor de start van de reguliere competitie en zo kon Jeroen Niks nog éénmaal goed testen of zijn jongens klaar zijn voor de eerste competitiewedstrijd tegen PH uit Almelo.

DOS ’37 begon goed aan de wedstrijd, had veel balbezit en mocht het spel maken van Enter Vooruit. Dit leverde een aantal kansjes op, zo ook voor Senna Silva van der Veen en Hidde Boers. Shakki Mohamed was voor de Enterse verdediging een ware plaag. Met zijn snelheid kwam hij vaak langs zijn tegenstander en was vaak dreigend met zijn acties. In de 12e minuut zag Martijn Olde Olthof de keeper van Enter ver voor zijn doel staan, probeerde eens te schieten vanaf de middenlijn, maar trof geen doel.

Twee keer Te Morsche

DOS bleef vrijuit voetballen, met veel balbezit. In de 20ste minuut kreeg de ploeg een vrije trap, die genomen werd door Sander Thomas. Zijn fraaie trap bereikte Melvin Kemp en hij kopte de bal maar net over het doel. Nog steeds geen doelpunt voor DOS ’37, maar dit hing wel in de lucht. In de 23ste minuut was het dan ook raak. Shakki Mohamed omspeelde drie verdedigers en gaf de bal op Ronald Te Morsche, die de bal linksboven in de hoek werkte: 1-0. Nog geen drie minuten later was het wederom raak voor Te Morsche en DOS. Dit keer mocht hij het doen vanaf elf meter. Een verdediger van Enter Vooruit raakte de bal op zijn hand in het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niets anders doen dan een strafschop toe te kennen aan DOS ’37. Ronald Te Morsche schoot de bal laag links in de hoek en zo werd de stand 2-0.

Nog één goede mogelijkheid

In minuut 32 dacht men dat Shakki Mohamed de 3-0 maakte. Maar de grensrechter van Enter Vooruit hield de vlag in de lucht en zo besloot uiteindelijk de scheidsrechter dat het hinderlijk buitenspel was van Hidde Boers. Enter Vooruit kwam er af en toe ook goed uit, maar Gijs Wilharms stond goed te keepen wanneer het moest. Maar daarbij had hij in de 35ste minuut ook een beetje geluk, met zowel de lat als de paal aan zijn zijde. Een vrije trap van Enter Vooruit belandde op de lat en vervolgens via de doelman tegen de paal. Voor de rust had DOS nog één goede mogelijkheid via Senna Silva van der Veen. Hij slalomde door de verdediging, maar zijn schot ging uiteindelijk net langs het doel. Zo werd er gerust met een 2-0 voorsprong voor DOS ’37.

Hattrick voor Te Morsche

Enter Vooruit begon goed aan de tweede helft en kreeg zo in minuut 51 een goede mogelijkheid om de stand op 2-1 te zetten, maar de doelpoging ging net over. DOS pakte de draad weer op, met veel balbezit waarbij de zijkanten werden gezocht. Zo kreeg Twan Schoonewille de bal en zette hij deze voor op Ronald Te Morsche, die de bal binnen kopte: 3-0, en een hattrick voor Te Morsche. Direct na dit derde doelpunt gaf Enter Vooruit de bal slordig terug aan Sander Thomas, die de bal van twintig meter afstand de bal in het doel van Enter Vooruit krulde. 4-0, en twee doelpunten doelpunten in een tijdsbestek van twee minuten.

Minuten meepakken

DOS’37 en Enter Vooruit begonnen te wisselen en zo mocht Job Derksen ook nog zijn minuten pakken. Hij zal de eerste competitiewedstrijd niet aanwezig zijn wegens een schorsing die hij vorig seizoen heeft opgelopen. Zo kwamen ook nog Glenn Jansen, Stijn Kuiper en Mark van Pijkeren in het veld voor de goed spelende Sander Thomas, Hidde Boers en Michel Kamphuis. DOS hield in deze fase wel veel balbezit, maar tot echte kansen kwam het niet meer. Enter Vooruit geloofde er ook niet meer in, want ze werden niet echt meer gevaarlijk. Koen Nijkamp kwam ook nog even het veld in voor de gevierde man Ronald Te Morsche.

Later werd bekend dat SVZW tegenstander Stevo op een 1-1 gelijkspel wist te houden, waarmee DOS ’37 zich heeft weten te plaatsen voor de volgende ronde in de KNVB Beker. Volgende week zaterdag zullen de mannen van Jeroen Niks zich moeten opmaken voor het avontuur in de 2e klasse J. PH komt op bezoek in Vriezenveen en DOS lijkt klaar te zijn voor deze wedstrijd. De wedstrijd begint om 15.00 uur op Sportpark Het Midden te Vriezenveen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer