DSVD begint het nieuwe seizoen met verlies tegen Volendam

Dit weekeinde beginnen de handbalvrouwenploegen in de hoogste Nederlandse divisie. DSVD uit Deurningen is de enige club uit Twente die meespeelt in de eredivisie. Met BFC, Kwiek, Quintus, SEW, V&L, Handbal Venlo, VOC, Volendam en VZV zijn tien van de twaalf ploegen van vorig seizoen er weer bij. Zij krijgen gezelschap van debutanten PSV Handbal en Velo. Fortissimo verzocht om een stapje terug, Borhave uit Borne degradeerde naar de eerste divisie.

Zaterdagavond om 19.00 uur, floot de scheidsrechter het begin signaal van de wedstrijd, in sporthal Sporthal ’t Hoge Vonder aan de Kerkweg 12 te Deurningen. Het seizoen 2022-2023 is begonnen, met een thuiswedstrijd voor DSVD tegen Volendam. Met een aantal nieuwe gezichten, twee voorbereidingen en een rustperiode, is het team van trainer/ coach Jan Majoor en trainster Helma Oude Voshaar, begonnen met een verlies. Ruststand was 12-19, en na het laatste fluitsignaal, stond het scorebord op 27-33.

Foto’s: Clemens Brughuis Fotografie

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer