Thijs van Beek

Eerste nederlaag voor EHV tegen GHBS (1-2)

De hockeyheren van EHV hebben zondagmiddag hun eerste nederlaag van het nieuwe seizoen in de eerste klasse A geleden door op eigen veld met 1-2 te verliezen van het Groningse GHBS, dat daarmee de derde overwinning op rij pakte. Even leek het erop dat voor de thuisploeg opnieuw het spreekwoordelijke driemaal is scheepsrecht zou gaan gelden, maar na twee last minute goals in de eerste twee wedstrijden tegen Spandersbosch (4-4) en Hattem (3-2) bleek een derde escape te veel gevraagd.

Stijn Adolfsen scoorde de 1-0 uit een onmogelijke hoek vanaf de achterlijn, maar snel daarna liet GHBS de 1-1 aantekenen. De beslissing viel in het derde kwart, toen een van de Groningse voorwaartsen alle tijd, ruimte en vrijheid kreeg om vanaf de cirkelrand doeltreffend uit te halen (1-2).

Trainer-coach Richard van Wezenbeek had het met lede ogen zien gebeuren: ‘We hebben alles gegeven en ik kan qua inzet en veerkracht alleen maar trots en tevreden zijn, maar dat was vandaag niet genoeg. GHBS was al met al een fractie beter en een gelijk spel zou voor ons ideaal zijn geweest, maar een derde ontsnapping zat er dus niet in.’

Keeper Thijs van Beek werd vanwege zijn vele souvereine reddingen gekozen tot Damsté Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer