FC Twente behaalt punt in Alkmaar

FC Twente heeft zondagmiddag een punt behaald in Alkmaar. Het competitieduel tegen AZ eindigde in 1-1. Manfred Ugalde tekende namens FC Twente vlak voor tijd voor de gelijkmaker.

ESPN sprak na afloop van de wedstrijd met trainer/coach Ron Jans. “Ik vond dat AZ veel van de tweede ballen won, waardoor ze voor rust meer overwicht hadden”, vertelde Jans. “Dat leidde niet tot veel kansen in de eerste helft. Wij leverden te vaak de bal in, waardoor AZ na rust aan het voetballen kwam. De 1-0 was in die fase niet onverdiend. Gelukkig toonden wij veerkracht en werd het in die fase ook weer verdiend 1-1.”

Volgens de oefenmeester heeft AZ niet veel grote kansen gehad. “Wij hadden hier desondanks zeker niet verdiend om te winnen, maar als je niet wint moet je in ieder geval zorgen dat je niet verliest en dat is de winst van deze wedstrijd. Ik vond het wel mooi dat we na de 1-1 wilden winnen, maar dan loop je uit positie en ga je de lange bal spelen. Daarmee hielpen we AZ eigenlijk weer in de wedstrijd.”

AZ – FC Twente: 1-1 (0-0)

Scoreverloop

54′ (1-0 Odgaard)

81′ 1-1 (Ugalde)

Arbiter: Pol van Boekel

Gele kaart: Clasie (AZ), Hilgers, Misidjan (FC Twente)

Opstelling AZ: Verhulst, Hatzidiakos (61′ Sugawara), Kerkez, Reijnders, Odgaard (79′ Bazoer), Clasie, D. de Wit (79′ Barasi), Evjen (33′ Lahdo), Van Brederode (61′ M. de Wit), Dekker, Beukema.

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers, Propper, Smal, Kjolo (41′ Brama), Zerrouki, Vlap (58′ Rots), Tzolis (58′ Misidjan), Van Wolfswinkel, Cerny (79′ Ugalde).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer