Gratis deelname voor de jeugd bij Triatlon Vroomshoop

Aanstaande zaterdag 10 september is het zover. Na 2 jaar van afwezigheid zal de rotonde aan de Hammerweg weer het kloppend hart zijn van de Triatlon Vroomshoop! Om 12.00 uur zal burgemeester Broekhuizen het startschot lossen bij zwembad de Zandstuve. Met zo’n 400 deelnemers aan de start belooft het een spectaculaire dag te worden! De inschrijving is inmiddels gesloten máár voor de jeugd is het nog mogelijk om zaterdag ter plekke in te schrijven!

Programma

Om 12.00 uur start de 1/4 triatlon waarbij de atleten eerst 1 km zwemmen in het 50 meterbad van zwembad de Zandstuve, vervolgens 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

De 1/8 triatlon (0,5 km zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen) start rond 13.30 met als hoogtepunt de heat waarin ‘lokaal Twenterand’ het tegen elkaar opneemt. De ontknoping hiervan zal tussen 14.00 en 16.00 uur plaatsvinden rondom de rotonde.

Aansluitend is om 16.00 uur de jeugd aan zet. Nadat er gezwommen wordt in het zwembad zullen zij ook al fietsend en hardlopend hun prestaties laten zien nabij de rotonde! Voor de jeugd is het nog mogelijk om op de dag zelf tot 14.00 uur gratis in te schrijven bij het inschrijfbureau (ijsbaan gebouw). Maar het kan ook nu nog door een mailtje aan secretariaat@triatlonvroomshoop.nl te sturen.

Publiek van harte welkom!

De triatleten kunnen wat steun en aanmoediging goed gebruiken! Voor publiek is er om en nabij de rotonde en de finish aan de Hammerweg het meest te zien. Hier kan ook een hapje en/of een drankje gehaald worden. Maar ook op verschillende andere plekken langs de route is publiek welkom. Op de website van de triatlon staan de routes weergegeven en is ook overige informatie te vinden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer