“Onder de indruk van de eerste helft”: FC Twente-PSV in beeld

FC Twente won zaterdagavond in een kolkende Grolsch Veste met 2-1 van PSV. “Ik was echt onder de indruk van de eerste helft”. aldus trainer/coach Ron Jans na afloop van het duel.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

“In de rust heb ik gezegd, jullie zijn zo goed”, aldus Jans tegenover ESPN. “Het team speelde onder de druk uit, ertussendoor, eromheen, goeie goals, het was dik verdiend. Toen we voor rust een keer iets te enthousiast waren, kreeg Gakpo een kans. En dan hebben wij altijd nog Lars Unnerstall.”

Vorig seizoen stond FC Twente tegen PSV halverwege met 3-1 voor. Destijds eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel. “We hebben geleerd van vorig seizoen”, vertelde Ron Jans. “Na een moeilijke fase in het eerste kwartier na rust hebben we het over de streep getrokken. Dit spel hebben we vaker laten zien, alleen spelen we niet elke week tegen dit soort kaliber tegenstanders. Voor de tijd denk je wel: ‘Hoe gaat dit met een geïmproviseerd middenveld?’ Maar Kjolo en Rots hebben het fantastisch ingevuld. Als we dit niveau vaker aantikken, dan kan het nog heel leuk worden dit seizoen.”

FC Twente – PSV: 2-1 (2-0)

Scoreverloop

17’ 1-0 (Cerny)
24’ 2-0 (Cerny)
55’ 2-1 (Til)

Arbiter: Danny Makkelie

Toeschouwers: 30.000

Gele kaart: Pröpper (FC Twente), Max, Sangare (PSV)

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal, Kjølø, Zerrouki, Tzolis (90+3’ Cleonise), Van Wolfswinkel, Rots (62’ Brama), Cerny (62’ Misidjan).

Opstelling PSV: Benitez, Teze (56’ Mwene), Obispo, Ramalho, Sangare (87’ Savio), Simons, Gakpo, Til (56’ Vertessen), Veerman, Bakayoko (56’ El Ghazi), Max (76’ Hoever).

 

 

 

 

 

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer