“Qua uitslag ideaal”: FC Twente-Excelsior in beeld

“4-0, qua uitslag is dit ideaal”, zei Ron Jans gisteravond over het duel tussen FC Twente en Excelsior. De trainer/coach van de thuisploeg zag FC Twente zegevieren door doelpunten van Denilho Cleonise, Christos Tzolis en Vaclav Cerny (2). 

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl 

“Al was het in sommige fases niet groots”, liet Jans tegenover ESPN weten. “We moeten aan de bal beter opbouwen en soms betere keuzes maken. Maar er is altijd wel wat te klagen. Er zat wat vermoeidheid in, we misten wat spelers, maar we hebben een dikverdiende overwinning geboekt. Alle doelpunten kwamen van buitenspelers, dat zegt ook wel iets over deze avond waar de mogelijkheden lagen”, aldus Ron Jans. “In de tweede helft hebben we in fases niet zo veel gecreëerd. Zij hebben wel wat mogelijkheden gehad en hadden ons wat pijn kunnen doen. Maar dan hebben we natuurlijk nog Lars Unnerstall.”

FC Twente – Excelsior: 4-0 (2-0)

Scoreverloop

01’ 1-0 (Cleonise)
08’ 2-0 (Tzolis)
62’ 3-0 (Cerny)
90+2′ 4-0 (Cerny)

Arbiter: Marc Nagtegaal

Toeschouwers: 27.000

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Brenet, Hilgers, Bruns, Smal (70’ Salah-Eddine), Kjølø, Zerrouki (84′ Everink), Tzolis (70’ Rots), Ugalde, Van Wolfswinkel (60’ Brama), Cleonise. (60’ Cerny).

Opstelling Excelsior: Van Gassel, Horemans, El Yaakoubi, Eijgenraam (60’ Fein), Goudmijn (79′ Eyongo), Kharchouch (60’ Van Duinen), Driouech, Nieuwpoort, Ayoub (72’ Donkor), Tjoe-A-On (79′ Markelo), Baas.

 

 

 

 

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer