Sportlust Vroomshoop verliest bekerduel van DSVD

Sportlust Vroomshoop heeft haar laatste bekerduel in de voorbereiding verloren van DSVD. Na eerdere duels tegen Haarle en Markelo was het voor Sportlust al niet meer mogelijk de volgende te bereiken van het bekertoernooi.

De wedstrijd tegen de mannen uit Deurningen begon gelijkwaardig. De gasten hadden in de openingsfase wel iets meer de bal, maar Sportlust Vroomshoop hield met Allard Hankamp en Anthony van Duiven in het hart van de verdediging de rijen vrij eenvoudig gesloten.

Binnen twee minuten

Uit een onterechte vrije trap wist de zondag derdeklasser in de 37e minuut toch de voorsprong op het scorebord te knikken, Tim Sickman had hiervoor al twee keer reddend moeten optreden en zo was een 0-1 ruststand dan toch terecht. Sem Kosse had hier in de 42e minuut nog verandering in kunnen brengen, maar hij kopte vogelvrij net over het vijandelijke doel. Na rust begon Sportlust zoals afgesproken en plukte hier al binnen twee minuten de vruchten van. Een indraaiende vrije trap werd bij de eerste paal nog licht geschampt door Joppe Wekamp, wat uiteindelijk genoeg was om de keeper te verschalken: 1-1.

Vlijmscherpe counter

Na een klein uur spelen pakte DSVD opnieuw de voorsprong. Een slalom tot de achterlijn kon terug worden gelegd en simpel worden binnen gelopen door een toegesnelde middenvelder. Sportlust probeerde nog om de stand weer recht te trekken maar liep in de 75e minuut tegen een vlijmscherpe counter aan en dus een marge van twee doelpunten waarmee de wedstrijd gespeeld was.

Zo werd de voorbereiding afgesloten met wederom een leerzame wedstrijd en een flinke conditionele prikkel. Zondag begint voor Sportlust Vroomshoop de competitie, met een thuiswedstrijd tegen degradant LSV uit Lonneker.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer