Triatlon Vroomshoop weer als vanouds!

Na enkele jaren van afwezigheid vond afgelopen zaterdag de Haere Triatlon Vroomshoop weer plaats. In tegenstelling tot de voorspellingen waren de weergoden de organisatie goed gezind. Met een mooi deelnemersveld van ruim 400 sporters ging het om 12.00 los. De eerste triatleten werden met een luchthoorn door burgemeester Broekhuizen, onder goedkeurend toezicht van race directeur Andre Boshoeve, weggeschoten!

Deze 12e editie konden de triatleten kiezen om mee te doen met de 1/8 (0,5 km zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen) of de 1/4 trialton (1km zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen). Voor de jeugd was er een speciale jeugdafstand. Tussen 12.00 en 16.00 werd er volop gestreden. Gestart werd bij zwembad de Zandstuve waarna de sporters het parcours over de weg vervolgden met als kloppend hart de rotonde aan de Hammerweg, alwaar ook de finish was.

Sporters erg enthousiast

Rik Nijkamp voorzitter en spreekstalmeester van de dag vertelt: “Bij de finish heb ik veel enthousiaste sporters gesproken. Een veel gehoorde reactie was ‘super leuk parcours, goed weer en een top organisatie’! Complimenten waar wij als bestuur samen met onze 150 vrijwilligers best trots op mogen zijn. Te meer omdat wij begin 2022 pas besloten hebben met een nieuw bestuur toch een doorstart te maken. Waarbij het vorige bestuur ons overigens super heeft geholpen.”

Arjan Jonker, een van lokale de triatleten, kwam zeer tevreden de finish over. Het vernieuwde fietsparcours beviel prima. Tijdens het hardlopen was het genieten van de aanmoedigingen van de vele bekenden en de sfeer verhogende muziek van Smoezenbloazers vertelt hij. Dat maakt toch dat je net een beetje extra kunt geven.

De dag werd afgesloten met de jeugdafstand. Ook hier werd met veel enthousiasme meegedaan. Zowel individueel of met een team waarbij iedere deelnemer een onderdeel voor zijn of haar rekening neemt. Zo ook Suze en Amy uit Vroomshoop. Zij vertelden bij de finish met veel enthousiasme over hun ervaring. Amy: “ik heb heel veel geoefend met zwemmen in het kanaal”. Suze: “Ik heb heel vaak een kilometer hardgelopen om te oefenen.” De dames vonden het best pittig maar zijn heel trots op hun prestatie. Op de vraag of ze volgend jaar weer meedoen is het antwoord: “Zeker!”.

Kortom de 150 vrijwilligers, de vele sponsoren en uiteraard alle deelnemers maakten deze editie weer tot een groot succes! Er kan teruggekeken worden op een mooie en sportieve dag voor Twenterand en voor Vroomshoop in het bijzonder! Op naar de volgende editie in september 2023!

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer