Vroomshoopse Boys en SV Nieuwleusen in evenwicht

Op het sportpark Het Klaverblad in Nieuwleusen trad kampioen en promovendus SV Nieuwleusen zaterdag vol vertrouwen aan tegen Vroomshoopse Boys. Het vorige seizoen was een opeenstapeling van overwinningen voor de oranjehemden geweest. SV Nieuwleusen had bovendien onlangs de volgende bekerronde gehaald door onder meer eersteklasser SVI met 2-1 te verslaan. Vroomshoopse Boys kende ook al een voorbereiding naar wens.

Foto: Jeannet Dogger (archief)

De mannen van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman waren erop gebrand om voor een goede competitieouverture te zorgen. Dat was in de eerste helft te zien, want de gasten deelden de lakens uit met prima combinatievoetbal. SV Nieuwleusen moest in die fase vooral achter de bal en de man aan lopen en maakte zo kennis met een hoger niveau dan de derde klasse.

Nodige geluk

Na 12 minuten kwam Bert Verschoor namens de Boys na goed voorbereidend werk van Jordy Harms alleen op keeper Tim Hoogenkamp af. De Nieuwleusen-goalie redde met een geweldige reflex met z’n voet. Na 19 minuten leken de aanvallende intentie van de gasten beloond te worden. Bert Verschoor gaf een afgemeten voorzet en Juliën Derks volleerde vervolgens de paal achter de kansloze Nieuwleusen-doelman Tim Hoogenkamp. Zo bleef SV Nieuwleusen met het nodige geluk overeind. Na 26 minuten verhinderde Robert Veld met een flying tackle een doorbraak van een van de aanvallers van SV Nieuwleusen. De thuisclub claimde een strafschop, maar volgens de bekwaam leidende arbiter Niels Mulder uit Vriezenveen had de centrale verdediger van de Boys correct de bal gespeeld.

Snel raak

In de 39ste minuut kreeg Bas Evenboer van SV Nieuwleusen een uitgelezen schietkans vanaf links. Zijn schot vloog langs de rechterpaal langs het doel van keeper Chiel Sickman. In dezelfde minuut raakte Bert Verschoor de bal na een snelle uitbraak net niet goed genoeg om keeper Tim Hoogenkamp van SV Nieuwleusen te verontrusten. Er werd gerust met een 0-0 stand, waarbij de Boys had verzuimd afstand te nemen van een wat weifelend gestarte thuisploeg. In de tweede helft was het al snel raak voor de bezoekers. Een vrije trap van Léon Dogger werd op de juiste waarde geschat door de mee opgekomen vleugelverdediger Jesper Derks. Bij de tweede paal werd de bal prima binnen getikt: 0-1. Na die luid bejubelde voorsprong kon Vroomshoopse Boys niet doordrukken en was het de om elke meter strijdende thuisploeg die zich terug vocht in de wedstrijd.

Aantrekkelijke wedstrijd

In de 54ste minuut redde Boys-doelman Chiel Dickman nog met een katachtige reactie, maar dat bleek uitstel van executie te zijn. In de 56ste minuut werd SV Nieuwleusen voor de aanvallende speelwijze beloond. Arbiter Mulder liet doorspelen op de rand van buitenspel en het was centrumspits Randy Vink, die op attente wijze via een rebound van dichtbij toesloeg: 1-1. Het tempo ging daarna nog verder omhoog in deze aantrekkelijke wedstrijd. Vroomshoopse Boys kreeg in de omschakeling kansen, maar de grootste mogelijkheden waren er voor SV Nieuwleusen.

Fraai gestopt

In de 73ste minuut werd aan Boys-zijde Bert Verschoor voor Ernst-Jan Heideman gewisseld en in de 80ste minuut loste Jos Hutten Levi Aitink af. De mooiste kans voor de thuisploeg kwam er in de 84ste minuut toen de gevaarlijke Randy Vink zijn ploeggenoot Thomas Koobs op maat bediende. De uitstekende kopbal werd zo mogelijk nog fraaier gestopt door Boys-doelman Chiel Sickman. In de extra tijd riep SV Nieuwleusen na vermeend hands in de Boys-defensie om een penalty, maar scheidsrechter Mulder wuifde de protesten resoluut weg.

Zo werd een einstand van 1-1 bereikt door twee aanvallend ingestelde ploegen, die defensief goed stonden. Het gelijke spel weerspiegelde het spelbeeld. SV Nieuwleusen bewees met name in de tweede helft dat dit frisse team een aanwinst voor de tweede klasse J. kan zijn. Zaterdag aanstaande staat de aloude derby tegen voetbalbuur vv Den Ham voor de Boys op het programma en om 15.00 wordt er dan op De Bosrand afgetrapt. Vroomshoopse Boys won onlangs nog het onderlinge bekerduel met 4-2, maar resultaten uit het verleden bieden geen of nauwelijks garantie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer