VV Manderveen begint avontuur in 4e klasse met nederlaag

In haar eerste wedstrijd in de 4e klasse heeft VV Manderveen thuis niet kunnen stunten tegen SV De Lutte. In een wedstrijd waarbij de ruststand ook de eindstand was, werd het 1-2. 

De wedstrijd was amper begonnen toen scheidsrechter Bos de bezoekers een penalty toewees. Een overtreding van Luuk Withag werd bestraft en de strafschop die volgde werd goed benut door Ivo Grashof. Na vijf minuten spelen werd de stand echter alweer gelijkgetrokken. Jorn Heidkamp schatte een dieptepass van Kevin Huzink op waarde en werkte af in de benedenhoek.

In het lange restant van de eerste helft was De Lutte de betere ploeg, maar hield Job Kuipers de Manderveners op de been. Kort voor rust viel dan toch de 1-2. Boyd Roord scoorde op slag van rust na een mooie opgezette aanval.  Na de rust was De Lutte opnieuw de betere ploeg en kreeg het direct kansen op de 1-3. Doelman Job Kuipers liet echter keer op keer zijn klasse zien en hield Manderveen in de race voor een punt. In het laatste kwartier ging de storm van de bezoekers iets liggen en kwam Manderveen nog een aantal keer dichtbij een gelijkmaker. Milan Kempers was dichtbij en Joris Wesselink kopte net over het doel.

Een gelijkmaker was wellicht niet terecht geweest, maar behoorde dus in de slotfase zeker nog tot de mogelijkheden. Deze kleine nederlaag tegen een kampioenskandidaat biedt perspectief voor de mannen van Thijs Masselink. Volgende week treft het SV Almelo in een uitwedstrijd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer