VV Manderveen bereikt volgende ronde na winst op La Première 

In haar laatste wedstrijd van de poulefase van het bekertoernooi heeft VV Manderveen het Almelose La Première met 2-0 verslagen. Met vijf punten uit drie wedstrijden is het poulewinnaar en mag het zich opmaken voor de knock-outfase van het bekertoernooi. 

In een weinig sprankelende eerste helft waren de grootste kansen voor LAP. Met een aantal goede aanvallen kwamen de bezoekers tot tweemaal toe doelman Job Kuipers tegen. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg de Manderveense defensie steeds beter grip op La Première en kort voor rust betaalde het overwicht zich uit in de 1-0 van linksbuiten Jorn Heidkamp.

Na de rust liet Manderveen zien over meer inhoud te beschikken. Kevin Huzink trof doel na een knappe aanval die werd opgezet door Stef Huistede. De laatste minuten werd de 2-0 voorsprong verdedigd en er met een schuin oog naar de tussenstand bij Vosta tegen RSC gekeken, alwaar de stand uiteindelijk gelijk bleef.

Met deze uitslagen mag Manderveen zich voor het eerst sinds jaren opmaken voor de knock-outfase van het bekertoernooi. In een later stadium zal de tegenstander bekend worden. Volgende week ontvangt de kersverse promovendus SV De Lutte.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer