NKC 51

Wederom winst voor NKC ’51

NKC ‘51 speelde zaterdag in en tegen Heerenveen. NKC ‘51 is het veldseizoen goed begonnen en heeft tot dusver één punt laten liggen. De ploeg bezet daarmee de koppositie in de Overgangsklasse A, waar de verschillen tussen alle ploegen klein lijken te zijn. Bij verlies kon echter de koppositie worden overgenomen door Heerenveen, dus stond er veel op het spel. De reserves van Heerenveen en NKC ‘51 streden ook om de koppositie en hoewel de teams aan elkaar gewaagd leken, trok Heerenveen toch aan het langste eind (16-15). Daarna was het de beurt aan beide vlaggenschepen in een wedstrijd die geleid werd door dhr. Van der Veen.

In de beginfase werd er moeilijk gescoord aan beide kanten. Na enkele minuten te hebben afgetast was het NKC ‘51 dat de score opende, maar lang kon er niet worden genoten van de voorsprong. Heerenveen schakelde een tandje bij en werd scherper in de afronding. Dit resulteerde in een 4-1 achterstand voor de Nijverdallers. Heerenveen had het betere van het spel tot 6-2, waarna NKC ‘51 beter in de wedstrijd kwam. Er werd beter verdedigd en de vele kansen die NKC ‘51 kreeg werden steeds vaker verzilverd. Vanaf 7-3 scoorde NKC ‘51 vier keer op rij waardoor de wedstrijd weer volledig in evenwicht was, 7-7. Tot aan de rust deden de ploegen niet voor elkaar onder en Heerenveen leek met een minimale voorsprong te gaan rusten bij 10-9, maar in de laatste seconden wist NKC ‘51 toch nog langszij te komen. Ruststand 10-10.

Na rust was het NKC ‘51 dat uit de startblokken schoot. Fraaie aanvallen werden over verschillende schijven afgerond en verdedigend werd er weinig weggegeven. NKC ‘51 zette de thuisploeg op een 10-15 achterstand, waarna de leidsman in Nijverdalse ogen onbegrijpelijke beslissingen maakte. Dit kreeg vat op het aanvalsspel van NKC ‘51 en de Nijverdallers verloren de scherpte. Aanvallend stokte het scoren en Heerenveen verkleinde de achterstand, om vervolgens bij 15-15 te zorgen voor een spannende slotfase. Op het juiste moment rechtte NKC ‘51 haar rug en nam wederom de voorsprong, 15-17. Na lange tijd wist Heerenveen de aansluitingstreffer te noteren, maar NKC ‘51 had direct een antwoord klaar en bracht het verschil weer naar twee, 16-18. Vlak voor het eindsignaal tekende Heerenveen voor de 17-18, maar

een strafworp aan NKC ‘51-zijde zorgde voor de beslissing en de ploeg van Gerben Wind behoudt hiermee de koppositie. Eindstand 17-19.