A.D.’s verslag: Mooie uitslag, had andersom moeten zijn, Mariënberg verliest van Juventa ’12

De thuisploeg sloeg de eerste beste waarschuwing van onze gasten uit Wierden compleet in de wind. Want na amper een minuut spelen had de spits van Juventa ’12 al de uitgelezen mogelijkheid om koppend de vroege 0-1 voorsprong op het scorebord te koppen.

Door A.D.

Jelle Brinks redde, maar het was uitstel van executie. Bijna identieke situatie eventjes later, na dertien minuten voetballen op het Westerpark. Nu schoot de geheel vrijstaande Luk Scharphof wel de 0-1 binnen. Vrij en onbekommerd. Hoe dan?

Meer de drive

De 0-2 liet niet lang op zich wachten. Olav Boegheim kopte na een kwartier deze bal binnen. Onverdiend? Op dat moment niet echt. Juventa had gewoon het betere van het spel. De ploeg had misschien meer de ‘drive’ om de mispeer in de seizoensouverture van 7-1 verlies weg te poetsen. Mariënberg verloor het duel in het eerste bedrijf. Vlak voor rust had het nog twee mogelijkheden om de achterstand te verkleinen, maar miste het voor open doel.

In een notendop

Na rust tapte de thuisploeg wel uit een ander vaatje. Theo de Lange, assistent-trainer, zei het na afloop doeltreffend. Wij scoren moeilijk en we geven de goals achterin te makkelijk weg. Ja, de wedstrijd in een notendop. Juventa ’12 is op de keper beschouwd echt niet een beter elftal. Maar je moet meteen vanaf het begin bij de les zijn, dat waren de rood-zwarten niet echt. In de tweede helft was bovendien doelman Stan Voortman een te grote-sta-in-de-weg. Hij was enkele keren de reddende engel voor onze vriendelijke gasten uut Wierden.

Geen man overboord

Het vizier stond niet bijster scherp afgesteld. Bovendien had Juventa nog enkele mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Conclusie: Een betere eerste helft had misschien haar vruchten afgeworpen tegen een Juventa die gewoon meer de wil had om hier te zegevieren. Nog steeds geen man overboord. Maar volgende week, in en tegen Kloosternarigheid moeten wel gewoon de eerste drie punten behaald worden. Die druk leg je je gewoon jezelf op na een moeizame start in de 3e Klasse D.

Wellicht tot volgende week op de Polderhoek in Kloosterhaar. Zin an, altied gezellig met en bij die gasten. Joah, mag wel zo.