Blauw Zwart behoudt koppositie na winst in Schoonoord

Koploper Blauw Zwart speelde afgelopen zaterdag tegen SDO uit Schoonoord. Een nog onbekende tegenstander die nog puntloos op de ranglijst stond. Op papier een eenvoudige wedstrijd, maar in praktijk een groot gevaar voor onderschatting.

De Wierdenaren begonnen goed aan de wedstrijd en wisten als eerste van de 0 af te komen. Maar hier bleef het ook bij, Blauw Zwart had in de eerste helft grote moeite om tot een goed spel te komen. De thuisploeg was slordig en onzorgvuldig in de aanval en in de verdediging. Het was stuivertjes wisselen. Beide ploegen wisten geen gaatje te creëren. Het verschil is op geen enkel moment groter geweest dan één doelpunt. Ruststand 7-7.

Het was duidelijk dat er meer energie in de tweede helft gestoken moest worden. Echter was Blauw Zwart weer niet scherp in de tweede helft. Beide ploegen bleven het gelijke aantal doelpunten scoren. De wedstrijd leek beide kanten op te kunnen vallen, totdat de Wierdenaren een tandje bijzetten in het laatste kwartier. Met een reeks van 5 doelpunten kwam de ploeg tot een voorsprong van 17-12. Deze marge bleek voldoende om de wedstrijd uit te spelen. Eindstand 19-15.

Volgende week speelt Blauw Zwart de streekderby tegen SDO in Westerhaar. SDO staat momenteel op de derde plaats, de wedstrijd begint om 15:30.