Bousema verliest topper nipt van Dekker Keukens/A.P. Sprundel

BC Bousema Lochem heeft zondagmiddag het eerste puntverlies van dit seizoen geleden. In eigen huis was het bezoekende en eveneens nog ongeslagen Dekker Keukens/A.P. Sprundel nipt met 3-5 te sterk voor de ploeg van Ronny Hazewinkel.

Foto: Jaap Gönning

Hij moest op het laatste moment noodgedwongen een omzetting plaatsen. Door een ongeluk van Johan Loncelle, hij kwam met zijn arm tussen een dichtvallende kluisdeur, vond hij Markus Galla bereid als invaller op te treden.

“Het betekende wel, dat Frans van Schaik naar drie en Stefan Galla naar twee opschoof. In het eerste deel van de wedstrijd begonnen zowel Gerwin Valentijn als Henk Blauwblomme uitstekend en hadden halverwege een ruime voorsprong op Frans en Markus. Beide spelers gaven zich echter niet zo maar gewonnen en toen Valentijn stil viel kreeg Frans van Schaik toch nog mogelijkheden om de partij naar zich toe te trekken. Uiteindelijk werd het na 29 beurten remise. Op de andere tafel kwam ook Markus in het tweede deel steeds beter in zijn spel maar kwam aan het eind toch vijf caramboles te kort. Ook deze partij ging over 29 beurten”.

De beslissing moest uiteindelijk in het tweede deel van de wedstrijd vallen. “Dave Christiani schoot uit de startblokken en had na drie beurten al 20 caramboles gemaakt. Martin Horn kwam weliswaar nog terug tot 20-23, maar viel toen helemaal stil waardoor Dave verdiend met 27-40 in 20 beurten de partij naar zich toe trok. De beste partij aan onze kant kun je ongetwijfeld toeschrijven aan Stefan Galla. Hij nam vanaf het begin het initiatief en stond die tegen Barry van Beers niet meer af. Met de overtuigende cijfers van 40-24 in 24 beurten bezorgde hij ons de enige overwinning van deze middag”.

Volgens de captain was het talrijk opkomend publiek de grote winnaar van deze topper, die “helaas voor ons geen punten opleverde”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer