De Tukkers boekt klinkende overwinning op Witkampers

Op een mooie nazomerse dag speelde De Tukkers zondag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De Albergenaren speelden een prima wedstrijd en wisten Witkampers met overtuigende cijfers te verslaan: 5-0.

De gasten uit Laren begonnen goed aan de wedstrijd en kregen in de derde minuut een kopkans. De voorzet vanaf de linkerkant werd door Colin Stegeman op doel gekopt. Doelman Rens Davina van De Tukkers wist eenvoudig te redden. De thuisploeg was slordig in de beginfase en dat leverde bijna een treffer op voor de Witkampers. Na een uitbraak vanaf de linkerkant werd de spits in scoringspositie gebracht. Van dichtbij schoot hij in de negende minuut de bal echter ver naast.

Overhand

Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en loste Robin Eidhof namens De Tukkers het eerste schot op doel. Uit een hoekschop ontving hij de bal en haalde ineens uit. De goalie wist zijn inzet over het doel te tikken. De Tukkers nam steeds meer de overhand en dat resulteerde na 25 minuten spelen in de openingstreffer. Guus Demmer stuurde met een lange pass Tim Haarhuis de diepte in. Oog in oog met de doelman faalde hij niet en wist de bal binnen te tikken: 1-0. Zo’n tien minuten voor de rust wisten de zwart-witten de score te verdubbelen. Robin Eidhof bereikte Tim Haarhuis in de diepte en die speelde vervolgens Guus Demmer aan. Laatstgenoemde nam de bal goed aan in het strafschopgebied en schoot hard binnen: 2-0.

Koeltjes

In de tweede helft bleef De Tukkers de betere ploeg en kreeg het ook wat mogelijkheden. De doelman redde op een schot van Tim Haarhuis in de lange hoek. Een paar minuten later was het een verdediger van Witkampers die bijna zijn eigen doelman passeerde. Hij kopte een voorzet bijna in het eigen doel. Toen de wedstrijd 66 minuten onderweg was leek De Tukkers het duel te beslissen. Joep Egberink rondde koeltjes af op aangeven van Tim Haarhuis: 3-0. Witkampers had in het vervolg niks meer in te brengen en de thuisploeg speelde bij vlagen erg goed voetbal. Dit resulteerde een kwartier voor het einde voor nog een treffer. Tymo Schär schoot raak op aangeven van Guus Demmer: 4-0. Hier bleef het niet bij, want invaller Thijs Leemhuis maakte twee minuten later de 5-0. Hij wipte de bal vanaf de rechterkant keurig over de doelman.

Aan de andere kant had Witkampers in de slotminuut nog een eretreffer kunnen maken. Doelman Rens Davina kon de inzet nog net toucheren met zijn vingers, waardoor de bal op de paal ging. De prima leidende scheidsrechter floot daarna direct voor het eindsignaal en zo boekte De Tukkers een 5-0 overwinning. Zondag aanstaande staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. De Tukkers speelt in Albergen om 14.00 uur tegen koploper Bon Boys.