NKC 51

NKC ’51 blijft koploper na nieuwe zege in Friesland

NKC ‘51 moest afgelopen zaterdag net als vorige week afreizen naar Friesland. Ditmaal stond de wedstrijd tegen CSL uit het verre Britsum op het programma. CSL is voor NKC ‘51 een onbekende tegenstander, maar de Friezen draaien tot nu toe bovenin goed mee met vier punten uit drie wedstrijden. NKC ‘51 staat bovenaan de ranglijst en zal haar positie proberen te verstevigen. De wedstrijd stond onder leiding van het scheidsrechters koppel Deen en Hut.

Door de straffe wind die met vlagen over het veld waaide werd vooraf al rekening gehouden met een onaantrekkelijke wedstrijd waarin hard gewerkt zou moeten worden. Na enkele minuten was het de thuisploeg dat de score opende en NKC ‘51 reageerde direct, 1-1. NKC ‘51 en CSL deden niet veel voor elkaar onder en wisselden de scores af zonder dat één ploeg een gaatje kon slaan. Waar CSL wat vaker kon herhalen speelde NKC ‘51 vaak éénschots aanvallen waardoor er veel druk kwam te liggen bij de Nijverdalse verdediging. Bij 5-5 was het NKC ‘51 dat het initiatief naar zich toe trok door de 5-6 en 5-7 te noteren. NKC ‘51 en CSL wisten beide nog één keer de korf te vinden om te gaan rusten met een voorsprong van 6-8 waarin de dames van NKC ‘51 een belangrijk aandeel hadden.

Ook in de tweede helft had NKC ‘51 veel moeite om echt het verschil te maken. Aanvallend was NKC ‘51 niet scherp genoeg maar daarentegen stond de verdediging goed georganiseerd. Desondanks bleek CSL een taaie tegenstander met veel werklust. De thuisploeg leek even het momentum over te nemen bij 8-9, maar in een paar minuten waarin NKC ‘51 aanvallend wel scherp was, leek het verschil dat nodig was voor de overwinning te zijn gemaakt, 8-12. NKC ‘51 bleef hierna goed verdedigen en gaf CSL geen gelegenheid om zich nog terug te vechten in de wedstrijd. In een wedstrijd waarin de doelpunten schaars waren, bleek NKC ‘51 in staat te zijn om zestig minuten lang als collectief goed te kunnen verdedigen, waarin de basis gelegd werd voor de winst. Het verschil zou in de tweede helft niet kleiner worden dan vier en bij 11-15 floten de goed leidende scheidsrechters voor het einde van de wedstrijd.

NKC ‘51 behaalt hiermee belangrijke punten in de lastige uitwedstrijd en blijft hiermee koploper. Komende zaterdag komt Ritola uit Zuidlaren op bezoek in Nijverdal. Aanvang 16:00 uur.