Zege Zwaluwen enigszins geflatteerd

De ergste regenbui trok over, vlak voor aanvang van deze derby, Maar helemaal droog hield men het zaterdagmiddag in de loop van de wedstrijd ook niet. Scheidsrechter Wieger Braaksma liet om 14.45 uur aftrappen en de bezoekers lieten zich vanaf het begin danig gelden.

Foto’s: Henk Steen

Door Gerhard Nijmeijer

Ook nadat SVZW’er Yessin Maskoul in de vijfde minuut voorlangs schoot. Een minuut later was het aan de andere kant bijna raak door Danny Schoenmaker. Hij hield er een corner aan over.

Doeltreffend afgerond

In de tiende minuut had Jasper Groothuis de 1-0 moeten maken, deed dat niet en ook Tom ter Hogt en wederom Jesper Groothuis mikten naast en te hoog na ruim een kwartier. Hulzense Boys probeerde het via Jasper de Jong en in de 29ste minuut schoot Jorg Roetgerink bijna raak in eigen doel. De gasten raakten niet in de war, getuige het geschampte schot van Devin Poorterman, en even later uit de corner zijn kopbal die gevaarlijk naast het doel van Julian Bakker verdween. Hulzense Boys kwam steeds meer in de wedstrijd, zag de kopbal van Menno Kamphuis in de 36ste minuut over gaan en moest toch toestaan dat ondanks dat overwicht de gastheren de leiding namen uit een mooie aanval in de 38se minuut, die doeltreffend werd afgerond door Yessin Maskoul: 1-0. Dat werd ook de ruststand, want de inzet van Jeffrey Buitenhuis bleek te hoog om de 2-0 aan te tekenen.

Tweede doelpunt

Trainer Erik Zandstra van Hulzense Boys had in de rust Fabian te Kolste vervangen door Kevin Ruiterkamp en zo ontstond er enige verwarring of hij ook de doelman had vervangen of dat deze slechts van shirt (en rugnummer) had gewisseld. SVZW kwam met dezelfde elf spelers terug het veld op. In de 51ste minuut volgde een counter van de thuisploeg via Jasper Groothuis die Yessin Maskoul op maat bediende en die daarmee zijn tweede doelpunt van deze middag scoorde: 2-0. Trainer Zandstra wisselde daarop nogmaals door Jasper de Jong te vervangen door Frank Gerritsen Mulkes en ontving Lars Bove de eerste gele kaart in deze clash. Invaller Gerritsen Mulkes kreeg in de 60ste minuut een grote kans op de aansluitingstreffer, hij zag zijn schot over het Wierdense doel verdwijnen.

De genadeklap

Drie minuten later was die treffer er bijna nog door een foute terugspeelbal, SVZW-doelman Julian Bakker redde bekwaam. In de 65ste minuut haalde trainer Joram Hendriks Jasper Groothuis eraf voor Jesper Middelkamp, terwijl Juilan Bakker wederom handelend moest optreden ten koste van een corner. In de 70ste minuut nog een wissel bij de Boys, Casper van der Veen ging, Yilber Haverslag kwam. SVZW kreeg in de 73ste minuut een vrije trap te nemen op rand zestien, welke door Bas ter Hogt verrassend in het zijnet belandde. Drie minuten later was het dan wel raak toen Jesper Middelkamp een mooi uitgespeelde aanval afrondde door in de verre hoek de 3-0 te scoren. Dat was wel zo’n beetje de genadeklap, werd even later Stefan Maat vervangen door Daan Geerts, welke laatste vrijwel direct geel ontving. Ook Yessin Maskoul mocht gaan douchen. Zijn vervanger was Jermain Francisca.

Vlak voor tijd kreeg SVZW nog een grote kans op nog een treffer maar Jesper Middelkamp knalde hoog over. Eindstand dus 3-0 en dat leek op het oog een ruime zege, maar gezegd moet worden dat die uitslag enigszins geflatteerd was, want Hulzense Boys speelde goed maar verzuimde de geboden kansen te verzilveren. SVZW herstelde zich in de tweede helft en zo bleven de punten in Wierden. Volgende week volgt voor SVZW het uitduel tegen en in Epe.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer