Terugblik: FC Twente-Vitesse in beeld

FC Twente boekte zaterdagavond een ruime zege op Vitesse. De bezoekers uit Arnhem werden door doelpunten van Joshua Brenet, Virgil Misidjan en Gijs Smal met 3-0 verslagen.

Foto’s: Sportfoto-Oost.nl

Voor het treffen in de Eredivisie werd clubicoon Eddy Achterberg onderscheiden door technisch directeur Jan Streuer. Achterberg werd daarbij tot erelid benoemd.

FC Twente moest het zaterdag doen zonder Lars Unnerstall. De sluitpost was ziek, zijn plaats werd ingenomen door Przemyslaw Tyton. FC Twente creëerde voor rust al enkele mogelijkheden. Tien minuten voor de pauze werd de score dan ook geopend. Vaclav Cerny gaf aan en Joshua Brenet mocht de 1-0 aantekenen.

Een kwartier voor het einde gooide Virgil Misidjan de wedstrijd in het slot. De aanvaller kwam fraai naar binnen en liet goalie Scherpen kansloos: 2-0. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Gijs Smal echter de meest fraaie treffer van de avond en bepaalde met een geplaatst schot de eindstand op 3-0.

FC Twente – Vitesse 3-0 (1-0)