Sjors valt voor 3de jaar op rij in de smaak

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook dit jaar weer de beste vriendjes van basisschoolleerlingen in Almelo. De mascottes zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat de gemeente Almelo in het schooljaar 2020-201 startte en gefinancierd wordt vanuit het Sportakkoord. Het succesvolle project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. Binnen een week tijd schreven zich al ruim 500 kinderen zich in!

Al een derde van het totaal aantal inschrijvingen in 2021-2022!

Sjors is al jaren een echte hit onder de basisschooljeugd. Ook dit schooljaar schreven al ruim 500 kinderen zich in voor een sportieve of creatieve kennismaking. En die teller loopt nog door, vertelt Luc Nijhuis, Buurtsportcoach Beweegaanbod bij Sportbedrijf Almelo.

“In het schooljaar 2020-2021 hadden iets meer dan 500 inschrijving. Vorig schooljaar verdrievoudigde het aantal inschrijvingen naar iets meer dan 1500 inschrijvingen. Sjors is ook dit jaar weer razend populair! De inschrijving is nog maar een week open en we zitten al op circa 500 aanmeldingen. Sommige activiteiten werken zelfs al met een wachtlijst. Gelukkig neemt ook het aanbod ieder jaar toe, want steeds meer sport- en beweegaanbieders sluiten zich aan bij het project. Daar zijn we heel blij mee, want daardoor kunnen nog meer kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. Zónder dat ze meteen lid hoeven te worden bij een aanbieder.”

Sjorsboekje

Sjors is een initiatief van Sportbedrijf Almelo in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan zestig sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Almelo ontvangen.

“Sjors blijkt een zeer succesvolle manier om kinderen veelal gratis in contact te brengen met sport en cultuur”, aldus Nijhuis. “Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website van Actief Almelo: www.actiefalmelo.nl. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het totale aantal inschrijvingen ook dit jaar weer weten te overtreffen.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer