Den Ham verliest in slotminuut

Den Ham is er zaterdag niet in geslaagd een resultaat te halen. Tegen Sparta Enschede werd er in de slotminuut met 0-1 verloren.

Op sportpark De Rohorst speelde Den Ham een verdienstelijke pot tegen Sparta Enschede. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, hetgeen resulteerde in kansen over en weer.

Heer en meester

Hammer goalie Tin Pekkeriet groeide in de wedstrijd en wist met enkele prima reddingen zijn doel leeg te houden. Aan de andere kant wisten Luuk Kuiper en Ruben Kelder de geboden kansen niet te benutten, waardoor met een 0-0 stand de rust werd bereikt. Na de pauze was Sparta het eerste kwartier heer en meester. Kans op kans kregen de mannen van coach du Gardijn. In tegenstelling tot vorige week, toen de Hammenaren in de wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys er niet weer bovenop kwamen. Dat was deze middag wel het geval.

Feest niet door

Na een schot op de lat van Sparta in de 58ste minuut was het Den Ham dat toch weer de bovenliggende ploeg was. Een schot van Michiel Schurink had beter verdiend. Thomas Remmink schoot de hem geboden kans naast het doel en invaller Daan Timmerman zag zijn inzet hoog over gaan. De laatste tien minuten van de wedstrijd kregen de Hammenaren zeven hoekschoppen te nemen. Uit één van die hoekschoppen wist Tom Hallink te scoren, echter scheidsrechter Klein Gansey constateerde een overtreding waardoor dit feest niet door ging.

De Hammenaren hadden hoop om minimaal een punt over te houden aan de wedstrijd. Toen was daar echter de 92ste minuut. Een hoekschop vanaf links van Sparta Enschede resulteerde in een hoekschop aan de andere kant. En die viel bij de tweede paal op het hoofd van de vrijstaande Lars Bult die de 0-1 scoorde. In de slotminuten wisten de Hammenaren die klap niet meer te boven te komen in een wedstrijd waarin een puntendeling zeker mogelijk was geweest.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer