DOS ’37 na overwinning op Gramsbergen nog steeds ongeslagen in 2e Klasse J

DOS ’37 heeft de ongeslagen status in de 2e Klasse J zaterdag weten te behouden. In Vriezenveen werd er met 3-1 gewonnen van Gramsbergen. 

Foto: Jeroen Tempert

Met een onvervalste zevenklapper wist DOS ’37 vorige week in Drenthe van SC Elim te winnen. Gramsbergen was vorige week vrij, maar zij versloegen SC Elim twee weken terug ook (5-4). Daarmee troffen zaterdag twee ploegen elkaar die beide nog ongeslagen waren in de deze competitie. De laatste ontmoeting tussen DOS’37 en Gramsbergen ligt nog vers in het geheugen. Dat is dankzij een flink pak slaag die de geel-zwarten vorig jaar kregen, middels een 2-6 overwinning in de beker voor de Grambergers. DOS wist dat het zaterdag aan de bak moest tegen het stugge Gramsbergen.

Vierde doelpunt

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam voor de thuisploeg. Senna Silva van der Veen schoot van afstand over het doel. Grambergen was hiermee gewaarschuwd, maar nog geen vijf minuten later zagen ze al in de zevende minuut de bal in het doel liggen. De keeper redde in eerste instantie knap een inzet, maar in de rebound stond Hidde Boers op de juiste plek om de 1-0 binnen te schieten. Boers maakte daarmee zijn vierde doelpunt in twee wedstrijden.

Prima keepende Nitert

DOS ’37 begon steeds slordiger te voetballen en Gramsbergen kwam steeds meer in de wedstrijd. Dat leverde dan ook drie goede kansen op voor de Gramsbergers. In minuut dertien schoot Nick Lenferink op doel, maar zijn schot werd gekeerd door Patrick Nitert. Vervolgens in minuut 22 was er weer een schot op doel, via David Houtman. Maar deze werd wederom gered door goed keepende Nitert. Gramsbergen kreeg steeds meer kansen en dit leverde in de 25ste minuut een poging van Xaver Slot op. Zijn schot belandde op de lat en wederom geen doelpunt. In deze fase was Gramsbergen de betere ploeg.

De gelijkmaker

DOS en Gramsbergen kregen voor de pauze nog allebei een kans. Aan de zijde van DOS ’37 probeerde Glenn Jansen bij de tweede paal binnen te werken, maar deze kans ging voorbij. Nog geen minuut later kreeg Gramsbergen een goede mogelijkheid via David Houtman. Zijn poging belandde net naast het doel. Zo werd er gerust met een 1-0 voorsprong in Vriezenveen. Beide ploegen zochten na de thee naar een doelpunt. In de 52ste minuut werd door Gramsbergen voor de gelijkmaker getekend: 1-1.

Meer grip krijgen

DOS leed deze middag veel balverlies op het middenveld en maakte het zichzelf moeilijk. Daarom grepen Jeroen Niks en Geerten Brinkman in om te gaan wisselen. Zo kwamen Shakki Mohamed en Jari Hellegers in het veld voor Glenn Jansen en Sander Thomas. Door deze wissels moest DOS ’37 weer wat meer grip krijgen op het middenveld. Dit in de 72ste minuut meteen de 2-1 op voor de thuisploeg. Senna van der Veen ontving de bal en wist op snelheid zijn man uit te spelen. De Keeper van Gramsbergen was uit het doel en zo schoot Silva van der Veen de bal prima binnen.

Invaller Hellegers

In minuut 79 kreeg Gramsbergen nog een kans op de gelijkmaker, maar wederom stond luitpost Patrick Nitert in de weg. In de 90ste minuut kwam ok nog de 3-1 op het scorebord terecht. Een lange bal van achteruit kwam door druk zetten uiteindelijk in de voeten van Shaki Mohamed, die aan de rechterkant naar binnen ging en een doelpoging ondernam. Via een speler van Gramsbergen kwam de bal terecht bij de invaller Jari Hellegers die laag in het net schoot.

Zo won DOS’37 uiteindelijk moeizaam van Gramsbergen. Maar mindere wedstrijden moet je ook kunnen winnen en zo staan de Vriezenveners bovenaan in de Tweede klass J met 3 wedstrijden gespeeld 9 punten. DOS’37 zal pas over 3 weken weer in actie komen in deze competitie en dat is op 29 oktober uit tegen De Zweef in Nijverdal en tussendoor spelen ze op 22 oktober in de beker nog tegen de vierde klasse BSC Unisson uit Enschede.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer