Eerste nederlaag voor De Tukkers na 1-3 verlies tegen Bon Boys

Het eerste elftal van De Tukkers verloor zondag de thuiswedstrijd tegen koploper Bon Boys. Vooral in de eerste helft waren de gasten de beteren en leidden ze bij de rust al met 0-3. Na de pauze wist De Tukkers ook op het scorebord te komen, maar echt spannend werd het niet meer.

De Albergenaren probeerden in de beginfase hoog op het veld druk te zetten. Het goed voetballende Bon Boys wist hier vaak onderuit te spelen, waardoor de zwart-witten telkens weer achter de bal aan moesten.

Verdedigend sterk

In de achtste minuut wist de ploeg uit Haaksbergen de eerste kans direct te verzilveren. Martijn Richters dribbelde vanaf de rechterkant naar binnen en schoot raak in de korte hoek: 0-1. De Tukkers kwam maar sporadisch voor het doel van Bon Boys. Tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet, want ook verdedigend speelden de gasten erg sterk. Het was wederom Martijn Richters die na 25 minuten spelen het net wist te vinden. Hij schoot een teruggelegde bal hard door het midden tegen de touwen: 0-2.

Overtuigend raak

Na ongeveer een uur spelen stond De Tukkers organisatorisch iets beter, maar kreeg het desondanks nog een derde treffer om de oren. Uit een hoekschop beging de thuisploeg een overtreding binnen het eigen strafschopgebied en ging de bal op de stip. Aanvoerder Milan Bultman schoot in minuut 35 overtuigend raak: 0-3. In het tweede bedrijf startte De Tukkers goed en dwong het Bon Boys tot wat foutjes.

Elf meter

De ploeg kreeg in minuut 52 zelfs de uitgelezen mogelijkheid om de marge weer terug te brengen tot twee. Bon Boys maakte binnen het eigen strafschopgebied een overtreding op Tim Haarhuis. De leidsman wees ook hier resoluut naar de stip en Joep Egberink faalde niet vanaf elf meter: 1-3. Daarna was de wedstrijd in evenwicht en kregen beide ploegen wat mogelijkheden. Spits Jeffrey Zijlstra van Bon Boys schoot uit een moeilijke hoek net voorlangs. Aan de andere kant had Sven Masselink de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar schoot de bal op de uitkomende doelman.

In het slot kon Thijs Leemhuis namens De Tukkers een mooie aanval net niet afronden en vuurde Bon Boys nog eenmaal op het doel van Wessel Ubbink. De doelman van de Albergenaren wist deze inzet te pareren, waardoor Bon Boys met een 1-3 overwinning van het veld afstapte. Zondag aanstaande staat voor De Tukkers het uitduel tegen SDC ’12 op het programma. Op sportpark De Molendijk in Denekamp wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer