Onnodige nederlaag DTC in thuiswedstrijd tegen LSV

Een zonovergoten Sportpark Lattrop was het decor voor de wedstrijd tussen DTC en LSV. DTC probeerde haar nog foutloze reeks voort te zetten. De bezoekers hoopten na de overwinning van vorige week tegen Sportclub Overdinkel opnieuw op een driepunter.

In de eerste minuten van de wedstrijd was DTC de bovenliggende partij. Het eerste doelgevaar kwam van Westerhof, maar zijn schot ging over. LSV kwam daarna wat beter in de wedstrijd en meldde zich ook voor het eerst voor het doel. Een aanvaller van de bezoekers schoot met een lastige stuit de bal richting het doel, maar Visschedijk wist de bal te keren.

Gemiste strafschop

Na twintig minuten kreeg DTC een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Tebbe was met zijn hoofd net iets eerder bij de bal en werd in het strafschopgebied gevloerd door een verdediger. Hij ging zelf achter de bal staan, maar Tebbe miste de strafschop. Even later resulteerde een aanval van DTC in een schot van Westerhof, maar de doelman wist de bal over het doel te tikken.

Rode kaart

 Vlak voor rust was DTC wederom dicht bij een treffer. Scholte Lubberink bracht een vrije trap laag voor het doel, maar het was de doelman van LSV die uitstekend redding bracht op een inzet van Nijhuis. Enkele minuten daarna moesten de bezoekers met tien man verder. De scheidsrechter paste terecht de voordeelregel toe nadat een speler van DTC een overtreding had gemaakt op het middenveld. De onderuit gehaalde speler van LSV kon zich echter niet beheersen en sloeg iemand van DTC. De scheidsrechter had het gezien en toonde de rode kaart. Ruststand: 0-0.

Sta-in-de-weg

Aan het begin van de tweede helft wist DTC nog geen gebruik te maken van het feit dat het met een man meer op het veld stond. Een speler van de bezoekers stond bij een vrije trap helemaal vrij en kopte maar net naast. Kort daarna volgden drie mogelijkheden in korte tijd voor DTC. Nijhuis, Westerhof en Wessels probeerden het, maar de keeper van LSV bleek niet voor het eerst deze middag een sta-in-de-weg.

Genoeg kansen

Na een klein uur ging het mis voor DTC. Na balverlies op het middenveld en een fout van doelman Visschedijk op de rand van de zestien wist een aanvaller van LSV de score te openen: 0-1.  DTC bracht direct daarna een aanvaller voor een verdediger in het veld in de hoop de wedstrijd nog om te draaien. Er werden genoeg kansen gecreëerd. Tebbe schoot na een fraaie dribbel maar net naast en een verdediger van LSV wist met een sliding nog net te voorkomen dat Weusthof goed kon uithalen.  Aan de andere kant wist ook LSV nog een goede mogelijkheid te creëren, maar de redding van Visschedijk was uitstekend.

Vijf minuten volgde er nog een kans voor DTC. De keeper van LSV had voor de verandering geen antwoord op de inzet van Westerhof, maar hij kreeg hulp van een van zijn verdedigers die de bal van de lijn weghaalde. Al met al een teleurstellende middag voor DTC, dat voor het eerst dit seizoen niet wist te winnen. Het heeft genoeg mogelijkheden op een doelpunt gehad, waardoor deze nederlaag vooral als onnodig zal voelen. Volgende week speelt DTC weer een uitwedstrijd, om 14.00 uur op Sportpark De Stockakker tegen SV de Lutte.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer