SV Vasse sterkste in derby tegen VC Fleringen

SV Vasse heeft thuis op het eigen sportpark t Lankamp goede zaken gedaan om te winnen van streekgenoot VC Fleringen. Al in de eerste helft kwam Vasse op een 2-0 voorsprong. Vlak voor tijd deed Fleringen wat terug en werd de stand bepaald op 2-1.

Foto uit archief

Al in de eerste minuut wist Daan Haarhuis het net te vinden. De aanvaller schoot na goed verlengen van Douwe Naber en Sam Haarhuis de bal onberispelijk langs de keeper.

Niet veel later was Len Veelers het scherpst bij een vrije bal en tikte de 2-0 tegen de touwen. Fleringen begon hierna beter te voetballe,n maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Loet Hannink. Vasse had de zaken achterin goed op orde en de teams gingen dan ook rusten met een 2-0 tussenstand. Na rust probeerde Fleringen vooral met opportunistisch voetbal de defensie van Vasse te verschalken. Een scrimmage voor het doel van Hannink zorgde bijna voor de aansluitingstreffer, maar deze kon ternauwernood nog worden weggewerkt.

Vasse werd in de tweede helft nog een keer gevaarlijk via een afstandsschot van Rik Wiefferink en een vrije trap belandde op de vuisten van de keeper. In de laatste minuut dus de aansluitingstreffer en plots werd het nog even spannend voor Vasse. Maar niet veel later klonk het eindsignaal namens de arbiter.