Vroomshoopse Boys wint verdiend uit van Enter Vooruit

Op het zonovergoten sportpark De Werf in Enter werd zaterdag de aloude klassieker Enter Vooruit tegen Vroomshoopse Boys gespeeld. Vorige seizoen wonnen de wit-zwarten uit Enter twee keer van de formatie van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman. Dat vroeg om revanche en de Boys pakte de zaken dan ook direct goed op.

Foto’s: Henk Pluimers

De thuisploeg van hoofdtrainer Niek Woesthuis vertrouwde op de behoudende tactiek vanuit een gesloten verdediging. Vorige week leidde dat tot een knappe 1-4 uitzege bij Oranje Nassau.

Grote kansen

Mooie combinaties en snelle aanvallen leverden de gasten in de eerste vijf minuten al direct twee grote kansen op. Eerst schoot Léon Dogger net naast en even later vond Jos Hutten bij een vliegend schot keeper Teun Nijhof op zijn weg. Het offensief van de Boys verflauwde daarna door een te laag tempo en onzorgvuldigheid in de eindpasses. Enter Vooruit kon er zo nu en dan gevaarlijk uitkomen. Jelle Swiers en good-old Henri Knol werden op het laatste moment de voet dwars gezet door de weer geconcentreerd spelende Boys-defensie.

Compleet kansloos

De gasten waren beter aan de bal, maar wisten voor rust ook geen echte kansen meer te creëren. Zo werd de eerste wat vlakke eerste helft afgesloten met een 0-0 ruststand. Na de thee toog Vroomshoopse Boys weer direct onvervaard ten aanval. In de 48ste minuut bracht Léon Dogger vanaf links de bal in de doelmond van de thuisploeg. Een verdediger van Enter Vooruit wist in eerste instantie koppend redding te brengen, maar de bal viel precies voor de voeten van centrumspits Jordy Harms van de Boys. Tegen diens harde en geplaatste wreeftrap was Enter Vooruit-keeper Teun Nijhof compleet kansloos: 0-1.

Solide achterhoede

Enter Vooruit probeerde daarna de bakens te verzetten, maar vond een onverzettelijk Vroomshoopse Boys tegenover zich. Verreweg de meeste duels werden op het middenveld een prooi voor de gasten, die verzuimden de score verder uit te breiden. Dat kwam ook door een solide ogende achterhoede van de thuisploeg. In de 72ste minuut kwam aan Boys-zijde Ernst-Jan Heideman Bert Verschoor aflossen en in de 77ste minuut kwam de jonge verdediger Duncan Kelder voor Jos Hutten. Met de moed der wanhoop viel Enter Vooruit aan om het tij te keren.

Elf meter

In de 80ste minuut was er na een corner een enorme scrimmage voor het doel van Vroomshoopse Boys. Formidabele safes van doelman Chiel Sickman en de lat verhinderden de late gelijkmaker van de fanatieke strijdende thuisploeg. Toen de storm van Enter Vooruit luwde, namen de gasten het initiatief weer snel over. Jordy Harms stak op rechts Ernst-Jan Heideman weg, die binnen het strafschopgebied onreglementair werd getackeld. De ervaren Wesley O’Niel uit Zeewolde wees onmiddellijk en onverbiddelijk naar de penaltystip. Léon Dogger pakte dit cadeau vanaf elf meter dankbaar en vakkundig uit: 0-2.

Dat was tevens de eindstand, die in feite ook het krachtsverschil in het veld weerspiegelde. Vroomshoopse Boys bleef door deze winstpartij tegen het altijd lastig te bestrijden Enter Vooruit op de tweede plaats staan van de ranglijst van de 2e Klasse J, achter DOS ’37 uit Vriezenveen. Zaterdag aanstaand wordt er door de Boys thuis gespeeld tegen FC Meppel. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer