NKC 51

Eerste nederlaag NKC ’51 na matige wedstrijd tegen Ritola

Zaterdag speelde NKC ‘51 de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Ritola uit Zuidlaren kwam op bezoek, een bekende tegenstander voor NKC ‘51 dat het altijd lastig heeft met deze stugge ploeg. NKC ‘51 staat momenteel bovenaan de ranglijst, maar de onderlinge verschillen in de poule zijn klein. Voor NKC ‘51 was het zaak haar positie bovenin te verstevigen en zo meer afstand te nemen van de grote middenmoot. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. M.B. Bruggeman en dhr. J. Reupkes.

NKC ‘51 begon erg matig aan de wedstrijd, aanvallend was het zoekende en verdedigend was het te gemakzuchtig. Al snel liepen de Nijverdallers tegen een 0-2 achterstaand aan, maar wist dit in korte tijd ook weer recht te trekken naar 2-2. Ritola nam weer het voortouw omdat het geduldiger en scherper speelde dan NKC ‘51. De thuisploeg had veel moeite met het verdedigende spel van Ritola en speelde hierdoor korte aanvallen, waarin de afronding ondermaats was. Via 2-4 en 3-5 kwam NKC ‘51 weer langszij bij 6-6. Het lukte NKC ‘51 echter niet om voor de rust op voorsprong te komen, de gehele eerste helft liep het achter de feiten aan en ging ook met een minimale achterstand rusten. Ruststand 8-9.

NKC ‘51 moest uit een ander vaatje tappen om enige aanspraak te maken op een goed resultaat. Er werd met weinig energie en uitstraling gespeeld. Door de 9-9 leek NKC ‘51 een goed signaal af te geven, maar omdat de scherpte er verdedigend niet was moest NKC ‘51 weer in de achtervolging. Na de 10-10 wist Ritola een gat te slaan naar 10-13. Door hard te werken wist de ploeg van Gerben Wind het verschil weer naar één te brengen, 12-13. Hierna beleefde Ritola een sterke fase en scoorde drie keer op rij, 12-16. Gezien het spelbeeld leek dit te beslissing te zijn, toch toonde NKC ‘51 in een matige wedstrijd veerkracht en bij Ritola stokte het scoren. Enkele minuten voor het einde wist NKC ‘51 weer langszij te komen bij 16-16, maar ook Ritola vond daarna de korf tweemaal en besliste daarmee de wedstrijd. Via een strafworp kwam NKC ‘51 nog op 17-18, maar het eindsignaal kwam te vroeg voor NKC ‘51. Eindstand 17-18.

Een zure maar terechte nederlaag voor NKC ‘51, dat nog wel de koppositie behoudt samen met Wit-Blauw en Sparta. Komende zaterdag speelt NKC ‘51 de uitwedstrijd tegen KV Drachten, aanvang 15:30 uur.