Het Ravijn

Eerste overwinningen voor dames 1- en heren 1 van Het Ravijn

Na het Champions-League weekend van de Ravijnheren, is voor hen zaterdag ook weer de Eredivisie competitie van start gegaan. Tegenstander voor de ploeg van Zeno Reuten waren de heren van De Ham uit Krommenie. De Nijverdallers wonnen in eigen huis de wedstrijd nipt met 11-10. Dames 1 startte zaterdag het seizoen met een wedstrijd om de KNZB beker. De ploeg van Wicher Diallo speelde thuis tegen het Utrechtse UZSC, en wonnen net als het herenteam nipt met 11-10. Een goed begin voor de hoofdteams van Het Ravijn van dit seizoen.

Heren 1

Kersverse aanvoerder Jorn Muller, hij heeft de aanvoerdersband overgenomen van Lars Gottemaker over de gespeelde wedstrijd: “We waren slordig in de afronding en verdediging. Daarbij speelden we in een te laag tempo en dat resulteerde in een slechte wedstrijd”.

Dames 1

De waterpolodames van Het Ravijn begonnen met veel energie aan de wedstrijd. Woordvoerster Laura Boerdam over de bekerwedstrijd: “We begonnen de wedstrijd met veel vertrouwen en energie om deze wedstrijd te winnen. We hadden in de wedstrijd veel acties waardoor we dicht bij UZSC konden blijven. In de laatste periode gingen we als team verder. Dat resulteerde in een gewonnen eerste wedstrijd in de beker”

Volgende wedstrijden

Heren 1 reist zaterdag 15 oktober naar het Edese zwembad De Peppel, waar om 18:00 uur de eerste uitwedstrijd van het seizoen wordt gespeeld tegen Polar Bears. De ploeg van Reuten kan de borst nat maken, want de Edenaren hebben voor zichzelf nog wat recht te zetten naar aanleiding van de derde finalewedstrijd om het landskampioenschap in Nijverdal.

Dames 1 speelt de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisiecompetitie. Om 17:00 uur is het Eindhovense PSV de tegenstander. Hopelijk ligt ook Noa de Vries weer in het water. Zij moest afgelopen zaterdag wegens een handblessure verstek laten gaan.

Zaterdag 29 oktober gaat de KNZB beker competitie verder met een uitwedstrijd in Ede tegen Polar Bears. De wedstrijd begint dan om 14:30 uur in zwembad “De Peppel”.  Een week daarvoor, zaterdag 22 oktober, spelen de dames voor de competitie uit tegen hen. (19:00 uur). 

Statistieken

Heren:

Heren 1 Het Ravijn- ZV De Ham: 11-10.
Periodestanden: 2-2, 7-5, 10-6, 11-10.
Doelpunten Het Ravijn: Yoran Loos 4x Jorn Muller 3x, Emiel Wouters 1x, Rob Gottemaker 1x, Bas Ter Brake 1x en Jorrit Aanstoot 1x.

Dames:

KNZB beker Dames:

Het Ravijn-UZSC: 11-10
Periodestanden: 3-3, 4-5, 7-9, 11-10
Doelpunten Het Ravijn: Dian Scholten 4x,  Pien Gorter 2x, Margreet ter Schure 2x, Lotte Beunk 1x, Nina Scholten, 1x Laura Boerdam 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer