NEO blijft zonder puntverlies door te winnen van VV Emmen

NEO heeft ook het derde duel van het seizoen gewonnen. Ook al werd het nog een kwartier lang billen knijpen in de tweede helft, op de uiteindelijke overwinning viel niet veel af te dingen. Voor rust liet de thuisclub Emmen geen schijn van kans en en de 2-0 ruststand was misschien wel aan de lage kant, gezien de vele kansen die de ploeg van Steggink creëerde.

Na een wat moeizaam begin, waarin Emmen even de tanden liet zien, was de eerste kans na zo’n tien minuten voor NEO. Een voorzet van de steeds weer opstomende Wessel Bom werd net niet voldoende geraakt door Twan Weghorst en de bal huppelde voorlangs. Datzelfde overkwam de wat ongelukkig, maar met veel inzet spelende spits ruim tien minuten later.

Wervelende aanvallen

NEO reeg de kansen aaneen met vaak wervelende aanvallen. Achtereenvolgend Jasper Scholten, Max Brunninkhuis (te korte lob), weer Jasper Scholten (kopbal naast), Wessel Bom (zijnet) en Twan Weghorst (net geen goede aanname) verzuimden de man van het scorebord aan het werk te zetten. Toen iedereen zich al verzoend leek te hebben met een dubbelblanke ruststand vielen er toch nog twee zeer verdiende goals in de laatste vijf minuten. Eerst werd een crosspass van Max Brunninkhuis teruggekopt door Ron Spoler en Jasper Scholten verscheen als een duveltje uit een doosje, controleerde de bal verfijnd en passeerde doelman Justin van der Werff koelbloedig: 1-0.

Kenmerkende passeerbeweging

Drie minuten later opnieuw een goal. Een aanval vanaf links werd keurig verlengd door Twan Weghorst die daarmee Max Brunninkhuis bediende. De NEO-aanvoerder ontdeed zich van een Emmen-opponent met zijn kenmerkende passeerbeweging en drukte bekwaam af: 2-0. In de slotminuut van het eerste bedrijf had Twan Weghorst de stand ook nog op 3-0 kunnen brengen, na alweer voorbereidend werk van zijn aanvoerder. In de eerste twintig minuten na de onderbreking (Max Brunninkhuis had inmiddels plaatsgemaakt voor de weer fitte Kevin Roesink) ging NEO verder op de ingeslagen weg en leek het wachten op het uitbouwen van de voorsprong. Bas Spenkelink, Rick ten Tusscher en Jasper Scholten wisten echter geen doel te treffen uit kansrijke situaties.

In het slot

Toen kwam de 68ste minuut. Emmen had nog geen enkele keer op het doel van Thijs Terhalle geschoten, maar door wat halfslachtig ingrijpen alsmede het uitglijden van Jesse Keur kon Djairo Fik met een rolletje in de verre hoek de ploeg van Kevin Waalderbos weer in de wedstrijd brengen. NEO was het even helemaal kwijt en tussen de 70ste en 80ste minuut moest Thijs Terhalle drie keer in actie komen op de gelijkmaker te voorkomen. De goalie deed dat met verve. Emmen bleek in die fase een goed voetballende ploeg te hebben en rook een puntendeling. Die kwam er uiteindelijk niet, want na een kans van de naast Wout Bartelink ingevallen Ernst Bom gooide Ron Spoler vijf minuten voor tijd de wedstrijd in het slot. In een aanval waarin twee keer een cruciaal kopduel werd gewonnen leverde Rick ten Tusscher de bal aan Ron Spoler die beheerst de verre hoek vond.

Een tegenvaller was er voor NEO op de valreep nog vanwege de liesblessure van de sterk spelende Mauro Lohuis en na een ruim bemeten blessuretijd leek Mike Engelsman nog op weg naar de 4-1, maar de erg nonchalant fluitende arbiter Mansour floot een meter of voor de goal af. NEO consolideerde door de zege de koppositie dat het moet delen met TVC ’28, hoewel ook WVV nog zonder puntverlies is. Komende zondag trekt de NEO-karavaan naar GRC Groningen, dat de eerste punten pakte door met 3-1 te winnen bij Germanicus.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer