SVZW stijgt naar gedeelde tweede plek na overwinning in Epe

Voor de allereerste keer troffen beide ploegen elkaar zaterdagmiddag op Sportpark Wachtelenberg te Epe, alwaar om 15.00 uur werd afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Nicholas Henon.

Foto omslag: Henk Steen (archief)

Door Gerhard Nijmeijer

Verrassend was de keuze van SVZW trainer Joram Hendriks door Jermain Francisca in de basis te laten starten in plaats van Levi Opdam als linker verdediger. De thuisploeg begon voortvarend aan de klus en in de negende minuut kopte Mart Nijhof gevaarlijk op het Wierdense doel, de eerste redding van Julian Bakker was een feit ten koste van een corner.

Geknoei achterin

Nog geen minuut later volgde een goed lopende aanval van Epe die maar net goed afliep voor de gasten uit Wierden. In de veertiende minuut werd die opgevolgd door een schot op de paal van Epe speler Sven van Egteren, SVZW kwam daar opnieuw met de schrik vrij. Maar de waarschuwingen waren er wel degelijk en na geknoei achterin bij SVZW kon Mart Nijhof simpel de 1-0 scoren na een kwartier voetballen. In de 25ste minuut ontsnapte SVZW aan de 2-0 door Sven van Egteren, doelman Julian Bakker redde opnieuw zijn ploeg voor een verdubbeling van de score.

Rechter bovenhoek

Aan de andere kant moest Bas van Schoonhoven ingrijpen op de vrije trap van Bas ter Hogt en kwam bij SVZW reeds de eerste wissel in de 28ste minuut: Levi Opdam verving Jermain Francisca. De gelijkmaker viel eigenlijk uit het niets in de 32ste minuut, na een vrije trap van de voet van Bas ter Hogt welke door alles en iedereen gemist werd, maar waar Jeffrey Buitenhuis toch nog kans zag om de 1-1 binnen te tikken. Mart Nijhof ontving een gele kaart in de 35ste minuut en pal daarop was de vrije trap van opnieuw Bas ter Hogt raak, zijn inzet verdween in de rechter bovenhoek en daarom verscheen de 1-2 stand op het scorebord.

Fraai gestopt

In de 40ste minuut volgde een curieus moment voor Epe, dat terecht een penalty kreeg en waarvoor SVZW doelman Julian Bakker de gele kaart ontving.  Trainer Martijn de Haas van Epe meende dat rood op zijn plaats zou zijn geweest en liet dat luid en duidelijk merken, hij werd beloond met  een gele kaart. Tot overmaat van ramp voor Epe werd de penalty genomen door Lars Krijgsman fraai gestopt door Julian Bakker, de gelijkmaker bleef dus uit. Sterker nog, op slag van rust werd Yessin Maskoul door Epe doelman Bas van Schoonhoven onreglementair bejegend binnen de zestien en bracht aanvoerder Robin de Jong de 1-3 ruststand op het scorebord.

Ongewijzigde elftallen

Na de thee twee ongewijzigde elftallen in het veld en het eerste schot kwam van de voet van Epe speler Luke Berkhoff. Dus had Epe toch gewisseld in de rust. In de 57ste minuut ging de poging van Yessin Maskoul aan de andere kant ruim naast, kreeg Epe in de 60ste minuut een corner te nemen en twee minuten later mikte Gerrit Calkhoven uit een corner net naast het Wierdense houtwerk. Tweede wissel bij SVZW: Jasper Groothuis ging, Jesper Middelkamp kwam en paal daarop raakte Lars Krijgsman de paal, maar hield er wel een corner aan over.

Beheerst ingeschoten

In de 72ste minuut wisselde Epe trainer De Haas Nick Krijgsman voor Koen Logen, gevolgd door een counter van de Zwaluwen via Tom ter Hogt in de 73ste minuut die door Yessin Maskoul beheerst werd ingeschoten: 1-4.  Diezelfde Maskoul had even later de 1-5 kunnen maken, ware het niet dat hij ruim over mikte. Met nog een kwartier op de klok werd Bas ter Hogt van SVZW vervangen door Daan Geerts en twee minuten later deed Epe toch iets terug door de 2-4 binnen te schieten, goalgetter was Sven van Egteren. In de 82ste minuut volgde nog een dubbele wissel bij de gastheren, ontving invaller Daan Geerts nog geel en moest Julian Bakker de corner van Stan Bos nog alert over tikken.

Het laatste wapenfeit was nog een gele kaart voor Epe invaller Royan Teke in blessuretijd. Toen was het echt gedaan en konden de drie punten mee de bus in van de mooie Veluwe naar het ook zo mooie Twentse Wierden. Eindstand: 2-4. Volgende week ontvangt SVZW de ploeg van en uit Noordseschut op Sportpark Het Lageveld in Wierden, de aanvang is zoals gebruikelijk om 14.45 uur.