TVC ‘28 wint ook derde competitiewedstrijd

Voor TVC ’28 stond afgelopen zaterdag een uitwedstrijd op het programma bij SVBO in Barger Oosterveld. TVC haalde uit de eerste twee wedstrijden zes punten. SVBO sleepte drie punten uit één wedstrijd.

Om 18.00 uur werd er afgetrapt op sportpark SVBO. TVC 28 begon wat afwachtend aan de eerste helft. In de achtstee minuut kreeg TVC de eerste vrije trap. Mart Groothuis schoot de bal snoeihard in de muur. De tweede bal leverde niets op.

Rappe Groothuis

Toen er een kwartier was gespeeld, werd duidelijk dat de eerste kansen voor TVC ’28 waren. Met name Mart Groothuis kwam aanvallend een aantal keren gevaarlijk door aan de linkerkant van het veld. SVBO moest aan de handrem trekken om de rappe Groothuis te kunnen stoppen. Dit leverde de eerste gele kaart van de wedstrijd op voor SVBO. Na een minuut of twintig moest TVC een tegenvaller incasseren. Jelle Leenders moest met een enkelblessure van het veld. Maarten Oude Avenhuis was zijn vervanger.

Sterker en sterker

TVC ’28 werd gedurende de eerste helft sterker en sterker. Allereerst was daar een mooie aanval van TVC. Via Stef Roelofs kwam de bal bij Koen Leemhuis in de zestien, die de bal rakelings over schoot. Vlak daarna een aanval via Mart Groothuis die de bal strak in de vijf meter voorzette maar Stef Roelofs kon er net niet bij. De eerst kans voor SVBO was er pas in de 32ste minuut maar leverde niks op. Kort daarna was er weer een prima mogelijkheid voor SVBO, maar de bal ging naast.

Met zijn hoofd

Dit waren de laatste wapenfeiten in de eerste helft van beide partijen die vervolgens gingen rusten met een 0-0 stand. Trainer Michiel Mensink voerde in de rust een wissel door. Wessel Hofste kwam in het veld voor Jeffrey Huizinga. TVC  ’28 kwam goed uit de kleedkamer. Tien minuten na de pauze kwam TVC op 0-1. Een scherp aangesneden hoekschop van Stefan Huiskes werd bij de tweede paal binnen gekopt door Koen Fleer. De linker centrale verdediger wist ook vorige week al te scoren met zijn hoofd.

Op de slof

De meegereisde supporters voelden aan dat er nu doorgepakt diende te worden en moedigden de mannen van TVC aan om opnieuw te scoren. Dit gebeurde kort daarna. Stef Roelofs werd aan de linkerkant weggestuurd door aanvoerder Stefan Huiskes. Roelofs haalde de achterlijn en trok de bal voor richting de eerste paal. Daar was Mart Groothuis zijn man te snel af. Vol op de slof schoot hij de bal via zijn linkervoet met een fraaie volley binnen: 0-2.

In het slot

TVC ’28 had de smaak te pakken en gooide de wedstrijd in het slot na een fraaie solo van Stef Roelofs die prima afronde en de stand op 0-3 bracht. Marijn Frons en Casper Sjoers kwamen vervolgens in het veld voor de moegestreden Koen Leemhuis en Stef Snijders. SVBO scoorde de 1-3 nog na 75 minuten. Vervolgens kreeg TVC nog volop kansen , waarvan de meest opvallende het schot van Stefan Huiskes op de paal was.

TVC pakte daarmee de derde overwinning op rij. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Germanicus, welke om 14.00 uur begint.