Wierdense rallycoureur Eduard Eertink in Twente Rally

Na zijn onfortuinlijke uitvalbeurt in zijn thuisrally in Hellendoorn gaat de Wierdense rallycoureur Eduard Eertink aanstaand weekeinde van start in de Rocar-Tech Twente Rally. Eertink rijdt wederom met de snelle Toyota GR Yaris van Hans Weijs Motorsport. “Ik moet meer ‘één’ worden met de auto en dan behoren snelle tijden tot de mogelijkheden,” blikt Eduard Eertink vooruit.

Foto: Vincent van Dantzig

Ook in de Rocar-Tech Twente treft Eertink een sterk en vol deelnemersveld; in de GR Yaris Challenge komt een record aantal van 8 equipes aan de start: “Dat is zo mooi aan zo’n cup; daarin rijdt iedereen met hetzelfde materiaal en kun je je meten met een groot aantal deelnemers met hetzelfde potentieel,” aldus de IT-ondernemer uit Wierden. “In Hellendoorn draaiden we al goed mee, maar ik heb nog niet het perfecte gevoel gehad. Ik hoop daar nu wel op na twee rally’s ervaring met de Yaris.” Eduard Eertink en navigator Bart van Heun uit Nijverdal rijden met startnummer 28. De Toyota GR Yaris waarover de equipe Eertink/Van Heun kan beschikken heeft standaard 265 pk en vierwielaandrijving: “De Yaris is een heel fijne rallyauto waarmee in Twente een positie bij de eerste 15 deelnemers mogelijk moet zijn.” Sponsors van het team zijn Innovationsoft, Supportflex, Lion Shield, Persaldi, Partners & Vastgoedbeheer/VvE Beheer en Partners & Van Heun.

De Rocar-Tech Twente Rally blijft trouw aan het bekende concept met twee mooie, uitdagende buitenproeven op zaterdagavond: Zeldam (8,31 km) en Bentelo (12,26 km). Op zondag volgen vier klassementsproeven die bijna aaneensluitend zijn uitgetekend: Sint-Isidorushoeve (10,84 km), Stepelo (7,86 km), Twekkelo (7,86 km) en de Arena in Hengelo, een schitterende rondkoers van 7,84 km. Het Servicepark is gesitueerd op het parkeerterrein van Thales op het High Tech System Park in Hengelo. Meer informatie is te vinden op www.twenterally.nl en om de rally live te volgen is de door Eduard Eertink ontwikkelde website www.rally-results.nl de aangewezen plek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer