Blauw Zwart morst eerste punten

Zaterdag 15 oktober stond alweer de zesde competitiewedstrijd op het programma, ditmaal tegen Elko uit Elim. Ook Elko is, net als Blauw Zwart, gepromoveerd uit de 4e klasse afgelopen seizoen. Aan Blauw Zwart dus de taak om het initiatief te nemen in de wedstrijd en het zichzelf niet lastig te maken.

Om 15:30uur werd er op een goed gevuld sportpark ’t Lageveld afgegooid. Na een sterk eerste kwartier hadden de Wierdenaren een voorsprong van 6-3 te pakken. Vervolgens nam Elko het voortouw in de wedstrijd en kwam sterk terug. Blauw Zwart wist in het restant van de eerste helft niet meer te scoren, ondanks goede aanvallen. Dit resulteerde in een 6-8 ruststand.

In de rust werd er duidelijk gemaakt dat Blauw Zwart zich vooral met zichzelf bezig moest houden om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Aan Blauw Zwart dus de taak om na rust het heft weer in eigen handen te nemen en de achterstand te verkleinen. Echter gebeurde dit averechts. Elko kwam scherper terug uit de kleedkamers en liep in korte tijd uit tot een verschil van zes doelpunten (6-12). Tijdens een Time-out werd nog duidelijk gemaakt dat Blauw Zwart echt scherper in de afronding moest zijn. Vervolgens wisten de Wierdenaren het gat nog te verkleinen naar 1 doelpunt verschil. Helaas kwam Blauw Zwart te laat op gang de tweede helft wat uiteindelijk resulteerde in een uitslag van 16-17 in het voordeel van Elko.

Nu de ongeslagen reeks is doorbroken, kan de focus richting de volgende wedstrijd. Deze zal in Nunspeet tegen Hellas gespeeld worden. Hellas is de nieuwe koploper in de 3e klasse met 10 punten uit 5 wedstrijden. Ook dit beloofd dus een mooie wedstrijd te worden.