De Tukkers scoort niet en verliest van SDC ’12

Het vlaggenschip van De Tukkers speelde afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen SDC ’12. In een matige wedstrijd was de thuisploeg de gelukkigste en wist De Tukkers met 1-0 te verslaan.

De Albergenaren kwamen in de eerste tien minuten tot een paar goede aanvallen zonder dat daar echt kansen uit voortkwamen. Daarna nam SDC iets meer de overhand en schoot het in minuut 25 vanaf de rand van het strafschopgebied een paar meter over.

Onder vuur

Verder viel er in de eerste helft weinig te beleven, totdat De Tukkers vlak voor rust het vijandige doel een paar keer onder vuur nam. Tim Haarhuis kreeg de bal uit de kluts voor de voeten en zag zijn schot van dichtbij geblokt worden door een Denekamps been. In de tweede helft kwam SDC na 56 minuten spelen op voorsprong. Er werd aan de linkerkant niet goed ingegrepen door De Tukkers, waardoor Mick Damhuis uiteindelijk de bal op de rand van het strafschopgebied voor zijn voeten kreeg. Hij schoot vervolgens knap laag in de hoek raak: 1-0.

Kansrijke positie

Zo’n vijf minuten later was het al bijna weer gelijk. Tim Haarhuis onderschepte een te korte terugspeelbal, snelde om de doelman, maar raakte uit een moeilijk hoek de buitenkant van de paal. De thuisploeg gokte in het restant van de wedstrijd op de counter en kwam een paar keer goed weg. Invaller Teun Rekers schoot namens De Tukkers in minuut 68 in kansrijke positie recht op de doelman.

Goede mogelijkheden

De grootste kans voor De Tukkers was een kwartier voor het einde. De lage voorzet van Tim Haarhuis werd gelost door de doelman en Kjell Huisman kon overnemen. Zijn schot leek binnen te rollen, maar een verdediger van de thuisploeg wist de bal nog net voor de doellijn weg te werken. De Albergenaren probeerden in het slot nog meer de gelijkmaker te forceren en kreeg nog twee goede mogelijkheden daarvoor. Tim Haarhuis was 10 minuten voor tijd ontsnapt aan buitenspel, maar schoot vanaf de linkerkant in het zijnet.

Strijdlustig SDC

Invaller Joris Meijerink had vlak voor tijd de 1-1 op zijn schoen. Hij draaide in de as van het veld goed weg en vuurde op doel. De doelman van de thuisploeg wist goed te redden, waardoor het strijdlustige SDC de overwinning over de streep trok. Donderdag oefent De Tukkers om 20.00 uur uit tegen VC Fleringen.

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zondag 30 oktober. De ploeg speelt dan om 14.00 uur thuis tegen ATC ’65.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer