Winst en nipts verlies eredivisie teams Het Ravijn

De Nijverdalse waterpolodames hebben de openingswedstrijd in het nieuwe Eredivisie waterpolo seizoen goed afgesloten. In Nijverdal werd er met 12-6 gewonnen van PSV Eindhoven. Geen overwinning echter die met de nodige glans werd behaald. Trainer-coach Wicher Diallo verwacht komende week dat er werk aan de winkel is. Komend weken wacht twee maal Polar Bears als tegenstander: de berinnen zijn tegenstander in de bekerronde en in de competitie.

De Ravijnheren moesten zaterdagavond in Ede hun meerdere erkennen tegen Polar Bears. Het werd 11-10 voor de Edenaren.

Dames 1

“Het is fijn om weer van start te gaan”, aldus verwoord Laura Boerdam. “We hebben onszelf echter tekort gedaan in de wedstrijd. Op aanvallend niveau en we gaven géén goede passes. Dat was ook de mening van trainer-coach Wicher Diallo: “We hebben gewonnen dat is het belangrijkst. We misten de scherpte in de wedstrijd. Dat moet er de komende weken weer insluipen, zeker met de beide wedstrijden tegen Polar Bears in het vooruitzicht”.

Heren 1

De Ravijnheren begonnen de eerste competitiewedstrijd in de eerste periode scherp. De ploeg van Zeno Reuten nam een 4-1 voorsprong. “Maar door een laag rendement in de manmeer en een aantal slordige momenten in de aanval kwam Polar Bears die achterstand weer te boven, mede door het scoren van contra doelpunten”, meldt aanvoerder Jorn Muller na afloop van de wedstrijd.

Volgende wedstrijden

Heren 1 speelt zaterdag 22 oktober de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Om 17:00 uur zijn ze gastheer van het Leidse ZVL 1886 Center.

Dames 1 speelt dan om 19:00 uur in het Edese zwembad “De Peppel” de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander zijn dan zoals gezegd de berinnen van Polar Bears. Op zaterdag 29 oktober volgt om 14:30 uur de bekerwedstrijd om de KNZB beker., eveneens in zwembad “De Peppel” in Ede. Beide wedstrijden moet het dan scherper.

Statistieken heren

Zaterdag 15 oktober 2022
Polar Bears-Het Ravijn: 11-10
Periodestanden: 1-4, 5-5(4-1), 9-7 (4-2), 11-10(2-3).
Doelpunten Het Ravijn: Bas ter Brake 2x, Jorn Muller 2x,

Statistieken dames

Zaterdag 15 oktober 2022

Zwem-Sport,zorg Het Ravijn.
Het Ravijn-PSV: 12-6
Periodestanden: 3-1, 5-3(2-2), 8-5(3-2), 12-6(4-1)
Doelpunten Het Ravijn: Dian Scholten 4x, Noa de Vries 3x, Laura Boerdam 1x, Nina Scholten 1x, Magreet ter Schure 1x, Pien Gorter 1x, Lotte Beunk 1x.
Doelpunten PSV Eindhoven: Eline Bekkers 2x Annelot van Rooijen 1x, Alex Schouten 1x, Gazizah Khalandi 1x Nian van der Beek 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer