NEO lijdt eerste puntverlies door gelijkspel bij GVAV-Rapiditas

NEO heeft dit seizoen voor de eerste keer punten in moeten leveren. Bij GVAV-Rapiditas werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen een prima tegenstander.

Desondanks had er voor NEO meer ingezeten. Want behalve het feit dat de ploeg van Steggink net wat meer kansen creëerde dan GVAV, miste Jasper Scholten namens NEO een strafschop.

In de achtervolging

In het voor de pauze uiterst aantrekkelijke duel was de eerste kans voor Twan Weghorst, die nipt naast schoot. Ook GVAV kreeg een aantal kansen, en na een half uur opende de thuisclub de score via Arco Bertelsman die attent was nadat een kopbal van Patrick Venema gesmoord was in de NEO-defensie: 1-0. De eerste helft vloog in een hoog tempo voorbij met kansen aan beide kanten. Trainer Michel Steggink tekende aan dat de balsnelheid van NEO in die fase hoger had gemoeten, maar zijn ploeg moest dus wel in de achtervolging na de onderbreking.

Bovenliggende partij

Na de thee was NEO de betere van de twee. Maar GVAV kreeg de eerste kans via Ingmar Liezenga, die voor eigen succes ging en niet de geheel vrijstaande Venema aanspeelde. Nadat Twan Weghorst na een uur de bal net naast de kruising mikte, was het twee minuten later wel raak. Kevin van der Brug leverde de assist en Weghorst prikte in de verre hoek binnen: 1-1. Vanaf dat moment was NEO de bovenliggende partij. Maar omdat beide verdedigingen uitstekend stonden, leverde dat weinig uitgespeelde kansen op. Tot de 85ste minuut. De in de rust voor Max Brunninkhuis ingevallen en uitstekende spelende Wout Bartelink werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Maar Jasper Scholten zag zijn inzet gekeerd door goalie Carsten Meijwaard.

Laatste kans

De laatste kans was ook voor NEO. Wessel Bom kopte knap in bij de tweede paal, maar zag de bal via de voeten van Meijwaard uit de goal caramboleren. Een puntendeling derhalve, en dat is voor NEO tegen een ploeg als GVAV-Rapiditas absoluut geen schande. De ploeg van trainer Bas Veldman zal het nog menig ploeg lastig gaan maken. Door het gelijke spel heeft NEO de koppositie af moeten staan aan TVC ’28, de enige ploeg zonder puntverlies.. Volgende week zondag speelt NEO in de eerste knock-out-fase van de beker tegen Longa ’30. Het duel in Lichtenvoorde begint om 11.15 uur.

Na een vrije zondag wordt de competitie hervat met alweer een uitwedstrijd in Groningen. Op 6 november is GRC de tegenstander.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer