Amicitia ondermaats tegen ASVD

Amicitia liep zaterdag in Dronten tegen de derde nederlaag van dit seizoen aan. Binnen vijf minuten na afworp stond het al op een 3-0 achterstand.

Halverwege de eerste helft veroorzaakte de Toyota Drent formatie een strafworp, die door tegenstander ASVD gemist werd, maar daarna alsnog werd verzilverd (6-4). De schade bleef bij rust uiteindelijk beperkt tot 10-8.

Na de korfwisseling brachten de oranjekragen voor de derde keer de aansluitingstreffer op het scorebord (10-9), en leek het weer een wedstrijd te kunnen worden. Maar het was een dag waarop voor ASVD bijna alles lukte. Het scoringspercentage van de Drontenaren was hoog en Amicitia kon niet volgen (14-9). Weliswaar kwamen de Vriezenveners nog terug tot 15-12, maar het heilige vuur ontbrak. ASVD won verdiend met 17-13.

Dit resultaat heeft voorlopig geen invloed op de rangschikking voor Amicitia, het blijft op de derde plaats staan. Komende zaterdag wordt de laatste wedstrijd van de najaar veldcompetitie gespeeld. Dan ontvangt de ploeg koploper Juventa, dat zaterdag Noviomagum met een grote nederlaag terug naar huis stuurde. De wedstrijd op sportpark Het Midden begint om 16.00 uur.