Den Ham verliest van Oranje Nassau

Op Sportpark De Rohorst was het begin van de wedstrijd tussen Den Ham en Oranje Nassau veelbelovend. Na slechts drie minuten stond de 0-1 al op het scorebord toen de Hammer verdediging de zaakjes voetballend wilde oplossen, in plaats van met een ferme uithaal voor de makkelijke oplossing te kiezen.

De bal kwam pardoes voor de voeten van Mauro Lodde, die wel raad wist met de geboden kans en doelman Pekkeriet kansloos liet. Vanaf de aftrap zette Den Ham toen druk op de tegenstander.Zo was het in de vierde minuut Jelmer Bolks die met een hard schot van afstand alweer voor de 1-1 tekende.

Het thuispubliek ging er eens voor zitten. Het waren echter de Almeloërs die de bovenliggende ploeg waren en de Hammenaren onder druk zetten. In de dertiende minuut had dat effect, toen Casey Davis met een afstandsschot doelman Pekkeriet kansloos liet. In de twintigste minuut had Thomas Remmink meer verdiend, toen hij een actie niet wist te bekronen. Het volgende wapenfeit was een snoeiharde vrije trap van Joost Veurink, die door de doelman nog net tot hoekschop kon worden verwerkt. Aan de andere kant had Den Ham in de 28ste minuut al het geluk van de wereld, toen een inzet van ON op de paal belandde.

Na de thee zag men een beter spelend Den Ham. Met het inbrengen van Jurgen Jaspers kwam er duidelijk meer elan in de Hammer aanval. In de 56ste minuut was er een kans voor Bennink. Invaller Buitenhuis had in de slotfase ook nog de gelijkmaker op zijn schoen, het mocht echter niet baten. Gescoord werd er niet meer, waardoor Oranje Nassau met de volle buit richting Almelo ging en Den Ham nog steeds puntloos is in deze competitie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer