Hellas ‘63 maatje te groot voor Blauw Zwart

Na het verlies tegen Elko had Blauw Zwart slechts een week de tijd om alles weer op scherp te zetten om de koppositie (gedeeltelijk) weer in handen te nemen. De laatste jaren is er regelmatig tegen Hellas ‘63 gespeeld, maar wisten de Wierdenaren geen punt te behalen. Afgelopen weekend bleek dat weer het geval.

Een pittige wedstrijd dus, die om 15.30 uur in Nunspeet wordt geleid door scheidsrechter van der Lee. Vanaf het begin had Blauw Zwart te maken met een thuisploeg die erop gebrand was de punten in Nunspeet te houden. Ze speelden in een hoog tempo en waren trefzeker.

Vier keer zo weinig

Na zes minuten spelen stond er een 5-1 stand op het scorebord. Blauw Zwart werd overrompeld en had geen weerwoord op het zuivere spel van de tegenstanders. Het leek wel of alles wat Hellas ‘63 de lucht in gooide raak bleek te zijn. Het hielp dan ook niet mee dat ze de verdediging zo sterk dicht hadden, dat een eigen spel spelen zelfs te veel was gevraagd voor de blauwhemden. In de rust was de wedstrijd al wel gespeeld, waarbij Blauw Zwart met vier keer zo weinig doelpunten ging pauzeren: 16-4.

Ervaring voor rest seizoen

Dat de wedstrijd verloren was, leek iedereen duidelijk. Toch lukte het coach Korf om de spelers in de rust te motiveren de wedstrijd opnieuw in te gaan met volle moed. Je niet laten kennen en strijden tot het einde: “Leer ervan, en doe ervaring op voor de rest van het seizoen”, waren de laatste woorden van oefenmeester voor de referee het signaal voor de tweede helft aangaf.

Hellas maatje te groot

Na de korfwisseling was het de uitploeg die als eerste scoorde, maar ingelopen werd er niet. Er werden goede aanvallen gespeeld, maar de afronding liet nog veel te wensen over. De goed leidende arbiter floot na zestig minuten af. Hellas ‘63 bleek opnieuw een maatje te groot en heeft dit weekend dan ook terecht gewonnen.

Eerste returnwedstrijd op programma

Volgende week staat de eerste returnwedstrijd op het programma. Blauw Zwart ontvangt Lintjo uit Oldeberkoop. De vorige wedstrijd was amusant. Blauw Zwart wist zich terug te knokken van een 8-2 achterstand naar een 9-10 voorsprong met rust. Gezien de ranglijst zal Lintjo er alles aan willen doen om op gelijke hoogte te willen komen en met een gedeelde tweede plek de zaal in gaan.

Al met al genoeg input voor een spannende pot. Er wordt om 15.30 uur afgegooid aan Sportpark ‘t Lageveld.