Jolly Jumpers wint in eigen huis van TopKip Lions

Vorige week verloren de dames van de Jumpers thuis  maar nipt van Grasshoppers uit Katwijk. Alle teams uit de Eredivisie zijn wel degelijk aan elkaar gewaagd. Afgelopen weekend stond voor de formatie uit Tubbergen de wedstrijd tegen TopKip Lions op het programma. Voor Jolly Jumpers een belangrijke wedstrijd.

De wedstrijd begon aan beide kanten stroef. De opties in de aanval kwamen er wel, maar de ballen gingen er nog niet in. ook voor Er ontbrak energie en strijdlust op het veld, het eerste kwart eindigde in een 11-14 voorsprong voor TopKip Lions.

Goede defence

De bezoekers gaven daarna wat meer gas en vonden gemakkelijk het net. Bij de roodhemden ging het nog steeds moeizaam in de aanval. In de verdediging werd er hard geknokt, er stond wel degelijk een team. Maar doordat punten schaars bleken, zochten de Jumpers de kleedkamer op met een 20-28 achterstand. In de kleedkamer werd het duidelijk dat de roodhemden een goede defence hadden staan. Maar in de aanval moest er meer energie, passie en strijdlust te zien zijn. De afspraken werden weer doorgenomen en het was Jolly Jumpers tijd.

Spannende slotfase

In het derde kwart komen de Tubbergse dames wat losser. Er worden goede aanvallen gespeeld en de defence wordt nog steeds goed dicht gehouden. Het niet scoren in de eerste helft, lukt in de tweede helft wel. De Jumpers komen terug en gaan met een 40-38 voorsprong het laatste kwart in. Het vierde kwart werd er sterk gespeeld. De Tubbergse dames creëerden een gaatje van zeven punten. Maar TopKip bleef de Jumpers opjagen. De taak was om slim te spelen en te laten zien dat Jolly Jumpers geleerd had van de week ervoor. Een spannend slotfase volgde, maar het duel eindigde in een 56-54 winst voor de thuisploeg.

Een wedstrijd waarin het spel niet altijd even goed was, maar waar wel de knop werd omgezet en de winst binnengesleept. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen BAL op het programma. De wedstrijd in Weert begint om 20.00 uur. De livestream volgt op de sociale mediakanalen van de club.