NEO na strafschoppen uitgeschakeld door tweede elftal Longa’ 30

Na het overleven van de poulefase leek NEO in de eerste knock-outfase een relatief makkelijke opgave te hebben, toen bleek dat de ploeg gekoppeld was aan Longa ’30 2. Niets bleek minder waar. Want nadat er na negentig minuten 2-2 op het scorebord stond, namen de oranjehemden uit Lichtenvoorde de strafschoppen beter.

Foto uit archief

Toen Stef Rompelaar al na vijf minuten de score opende, leek NEO een onbezorgde middag tegemoet te gaan. Maar het tweede elftal van Longa’ 30 gaf zich niet zomaar gewonnen en speelde met enorm veel inzet.

Met een voorsprong de rust in

Ondanks dat NEO veelal de bal had, stokte het spel rond het strafschopgebied van de tegenstander. Het baltempo lag veel te laag en een aantal spelers had niet de competitievorm van de laatste weken. Longa speelde gegroepeerd. De ploeg kwam zelden voor het NEO-doel, maar werd na een half uur door een slechte pass aan NEO-kant ineens aan de gelijkmaker geholpen 1-1. Omdat Bas Spenkelink vlak voor rust nog raak schoot ging NEO toch nog met een 2-1 voorsprong de rust in.

Uit het niets op gelijke hoogte

Na de pauze zag men hetzelfde matige spelbeeld, met de nodige wissels aan NEO-kant na een uur. Longa putte moed uit het feit dat het verschil slechts één doelpunt bleef, en kwam ruim een kwartier voor afloop eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte. De gastheren hielden het gelijke spel vast tot het eind. Bij het nemen van strafschoppen miste NEO twee keer en Longa slechts één keer, waardoor het bekeravontuur voor NEO ten einde is.

Komend weekend is NEO vrij vanwege het oneven aantal ploegen in de afdeling. Op 6 november wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij GRC Groningen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer