Blauw Zwart herstelt zich na twee nederlagen in eerste returnwedstrijd

Na de uitglijder tegen Elko en de dikke nederlaag tegen Hellas ’63 stond voor Blauw Zwart de eerste returnwedstrijd op het programma. Wilden de Wierdenaren met een stabiele tweede plaats de zaal in, dan was winst een vereiste.

De eerste helft verliep moeizaam. De thuisploeg kwam binnen enkele minuten weliswaar op een 2-0 voorsprong, maar kreeg het niet voor elkaar om uit te bouwen.

Veel fouten

Het miste vuur en ook de afronding liet te wensen over. Daarbij maakte Blauw Zwart verdedigend veel fouten, waardoor Lintjo eenvoudig in het kielzog kon blijven met onder andere twee korte kansjes en een strafworp. Door een afstandsschot vlak voor rust wist Blauw Zwart toch met een kleine voorsprong (6-5) te gaan pauzeren.  Coaches Korf en Borger constateerden te veel fouten. Ze gaven aan hun ploeg mee dat de ploeg die de minste fouten zou maken in de tweede helft, de wedstrijd over de streep zou trekken. Er moest energie in de aanval worden gestoken en met zijn allen continu in beweging worden gebleven.

Hoog baltempo

Deze helft opende Lintjo de score en stond het na vijf minuten gelijk: 7-7. Die gelijkmaker was het kantelpunt in de wedstrijd. De blauwhemden vonden maar liefst zes opeenvolgende keren de korf, en lieten daarmee zien waarom zij op de tweede plaats in deze competitie staan. Het spel waar ze al weken op trainen kwam tevoorschijn, in combinatie met een hoog baltempo en een hoog schotpercentage. Lintjo probeerde via een lange heer nog wat te forceren. Maar coach Korf anticipeerde gemakkelijk met tegenlengte, waardoor de Blauw Zwart Promotions formatie geen moment meer in gevaar kwam.

De scheidsrechter floot af met een 18-11 stand op het scorebord. De komende weken staan in het teken van de voorbereidingen voor de zaalcompetitie. Op 19 november wordt de eerste oefenwedstrijd gespeeld, tegen tweede klasser HKC uit Hengelo. Het duel vindt plaats in Sporthal ‘N Dikken.