Bousema Lochem/JBS thuis onderuit tegen Dallinga.com

De driebandenspelers van het Lochemse Bousema/JBScues hebben zondagmiddag een verdiende nederlaag geleden. Tegen het Zeeuwse Dallinga.com werd het na een 2-2 stand halverwege 2-6.

Tekst en foto: Jaap Gönning

De partij tussen de beide kopmannen, Jean-Paul de Bruijn en Martin Horn, ging aanvankelijk gelijk op, 9-7 na zes beurten. Toen de Duitser na elf beurten een serie van vijf caramboles maakte, en op een 17-9 voorsprong kwam, leek hij de beste papieren te hebben voor de zege.

Vijf nullen

De man uit Hulst dacht daar echter anders over. Zeven beurten later, met series van 3, 2, 15, 6, 5, 0 en een carambole, trok hij na 15 beurten verdiend aan het langste eind. Horn kwam nog wel terug tot 30 caramboles. Op de andere tafel kwam Stefan Galla tegen Koen Saver goed uit de startblokken, nam een 8-1 voorsprong, maar door vijf nullen op rij van de Duitser kwam Saver steeds dichter bij. In een spannend slot met ook vele missers was het Galla die als eerste finishte. Saver moest in de nabeurt, de 45ste, vier caramboles maken, maar strandde na drie caramboles.

Langste eind

In het tweede deel van de wedstrijd begon Peter de Backer tegen Murat Naci Coklu uitstekend aan zijn partij en had na vijf beurten een 8-12 voorsprong. Met een serie van negen caramboles in de negende beurt, ging de Belg bij de stand 11-21 de rust in. Ook na de hervatting bleef De Backer doorgaan en stond na 12 beurten op een 15-30 voorsprong. Coklu probeerde nog wel iets terug te doen, 25-34 na zestien beurten, maar De Backer trok verdiend na 19 beurten met 27-30 aan het langste eind.

Partij beslist

Op de andere tafel was het Johan Loncelle die tegen zijn landgenoot Steven van Acker het initiatief nam. Met onder andere een serie van zeven caramboles in de tweede beurt stond de man in Lochemse dienst op een 12-6 voorsprong. Van Acker kwam daarna steeds beter in de partij, en misschien wel geïnspireerd door zijn teamgenoot De Backer nam hij in de twaalfde beurt een 13-17 voorsprong. Loncelle kwam nog wel terug tot 25-25 in de negende beurt, maar Van Acker reageerde met een serie van negen caramboles en leek de partij beslist te hebben.

Loncelle gaf zich nog niet gewonnen, 31-34 na 21 beurten en in een spannend slot met ook hier een aantal missers, was het Van Acker die na dertig beurten met 30-40 aan langste eind trok. Loncelle miste de nabeurt. Een terechte nederlaag. De tegenstander was heer en meester en ontzettend gretig. Even zag het er naar uit dat er remise werd gespeeld, maar Van Acker verdedigde goed waar tegen Johan niets kon inbrengen”, aldus een teleurgestelde captain Ronny Hazewinkel na afloop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer