De Tukkers pakt in slotfase punt tegen ATC

Het eerste elftal van De Tukkers speelde afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde ATC ’65 uit Hengelo. De thuisploeg kwam op een 1-0, maar ATC wist de stand om te buigen in hun voordeel. In de slotfase wist De Tukkers toch nog de verdiende gelijkmaker binnen te schieten: 2-2.

Vanaf de aftrap hadden de Albergenaren de controle over de wedstrijd. Na vijf minuten spelen kwam de thuisploeg al op voorsprong. Een hoekschop werd door Tim Haarhuis verlengd, waardoor de bal bij Guus Demmer terecht kwam. Uit de draai schoot hij van dichtbij raak: 1-0.

Afgemeten voorzet

De Tukkers had het meeste balbezit, maar zag ATC ’65 bijna de gelijkmaker maken uit een counter. Een voorzet vanaf de linkerkant werd naast gekopt. In de 18e minuut profiteerden de gasten wel optimaal. Een breedtepass werd onderschept en Ebi Willemsen kon alleen op doel af. Hij bleef kalm en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1. Binnen het half uur kreeg de ploeg uit Hengelo een goede kans om op voorsprong te komen. Een afgemeten voorzet vanaf de linkerkant werd in kansrijke positie naast geschoten.

Uitgelezen mogelijkheid

Aan het einde van de eerste helft werd De Tukkers aan de andere kant gevaarlijk. Na een goede combinatie in de as van het veld bereikte Tim Haarhuis spits Kjell Huisman. De doelman kwam uit zijn doel, waardoor Huisman de trekker niet kon overhalen. In het begin van de tweede helft kopte Joep Egberink namens De Tukkers uit een vrije trap van Robin Eidhof de bal naast. Een minuut later kreeg ATC de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen.

Op de stip

De Tukkers maakte net binnen het strafschopgebied een overtreding, en de bal ging op stip. Vanaf elf meter benutte Florian Boitelle de strafschop en zette zijn ploeg op voorsprong: 1-2. Daarna beperkte ATC ’65 zich tot verdedigen en was het aan De Tukkers om in de kleine ruimte tot kansen te komen. De thuisploeg kwam er enkele keren dreigend uit, maar dit leidde niet tot hele grote mogelijkheden.

Vlak voor tijd waren de gasten al gewaarschuwd, toen een afgemeten voorzet Tim Haarhuis door niemand kon worden binnengelopen. Een minuut later was het wederom Tim Haarhuis die vanaf rechts de bal wist voor te zetten. Ditmaal stond Guus Demmer goed gepositioneerd en wist hij de gelijkmaker binnen te tikken: 2-2. Aanstaande zondag gaat De Tukkers op bezoek bij Schalkhaar. De aftrap op sportpark De Horsterhoek is om 14.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer