EHV legt koploper Myra vuur aan de schenen

De hockey heren van EHV hebben zondagmiddag in de eerste klasse A de thuiswedstrijd tegen Myra met 3-5 verloren. Daarmee kreeg de Amstelveense koploper voor het eerst in dit seizoen meer dan twee goals tegen.

Anderszins was het onderscheid minder dan de stand op de ranglijst zou doen vermoeden. Het verschil zat in de individuele klasse, die door Myra optimaal werd uitgebuit bij cirkelsituaties in het derde en vierde kwart van de wedstrijd.

Voor de neutrale hockeyliefhebber was het gewoon een erg leuke krachtmeting, met open aanvalsspel, technische hoogstandjes en stevige duels. Kenmerkend voor het karakter en de veerkracht van EHV was de 2-3, die viel terwijl de ploeg met een man minder vanwege een terechte gele kaart moest spelen. Een vergelijkbare sanctie tegen Myra bleef uit omdat de scheidsrechter achteraf verklaarde het rugnummer van de dader niet gezien te hebben.

Waarnemend coach Malte Heeres, die de met corona kampende Richard van Wezenbeek verving, kon zijn ploeg alleen maar complimenten geven, inclusief de invallers uit het tweede (Pascal van der Veld en Willem Epping). Keeper Thijs van Beek onderscheidde zich door een strafbal te stoppen en Luuk Hoefman, die drie keer scoorde, werd door zijn medespelers verkozen tot Man of the Match.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer