Jolly Jumpers boekt ruime zege op BAL

Afgelopen zaterdag reisden de dames van Jolly Jumpers af naar Weert, om daar om 20.00 uur aan te treden tegen BAL. Na een kort maar krachtige teambespreking waren de dames klaar voor de wedstrijd.

En dat bleek, de roodhemden begonnen voortvarend. Een mooie sprongbal werd gewonnen door Anke Rikhof, die de bal vervolgens kon aanleggen voor de eerste twee punten van de wedstrijd. En dat zette door, de Jumpers speelden fantastisch als team, de defense stond muurvast en de ballen vielen makkelijk door het netje. Dat resulteerde dan ook in een ruime voorsprong na het eerste kwart: 0-27.

Kleedkamer goedlachs opgezocht

Als je maar tien punten tegen krijgt in een kwart, dan weet je dat het goed zit met de defense. Maar dan ben je er nog niet, dit moest worden doorgezet. En dat deed Jolly Jumpers voortvarend, veel turnovers aan de kant van Weert zorgden voor makkelijke punten aan de kant van de Jumpers: 35. Ook in dit kwart wist het jonge team van BAL maar tien punten te scoren en brachten de roodhemden het verschil naar 27 punten. Ruststand: 20-47. De kleedkamer werd goedlachs opgezocht.

Mooie lange bal

Wel werd snel duidelijk dat de wedstrijd nog niet gewonnen was. Een goede start in het derde kwart was noodzakelijk om de wedstrijd in het slot te gooien. Dat lukte in de eerste paar minuten van het derde kwart niet helemaal, BAL scoorde de eerste vier punten. Maar daarna was het ook klaar. Jolly Jumpers herpakte zich, en met een mooie lange bal van Iris Zwart op Anke Rikhof kwamen de eerste punten in het derde kwart. De roodhemden speelden met plezier, wat ook werd uitgestraald.

Het vierde kwart hier en daar een beetje slordig in de aanval, maar dit werd goed opgepakt door de quards. De eindstand van de wedstrijd was 35-74 voor de Jumpers. Volgende week staat er op zaterdag om 18.30 uur een belangrijke thuiswedstrijd op het programma.