Rode lantaarn voor v.v. Den Ham

Het is toch al wel een aantal jaren geleden dat de Hammenaren in de competitie na vijf wedstrijden puntloos onderaan stonden, met een doelsaldo van 3 voor en 12 tegen. Deze zaterdag was dat na afloop van de wedstrijd tegen Elim echter wel het geval.

Nog nooit hadden beide ploegen in competitie verband de degens met elkaar gekruist.Zonder de tegenstander te kort te willen doen, moeten de Hammenaren toch de beelden nog maar eens terugkijken. Na 13 minuten was het Randal van Haarst die de bevrijdende 1-0 binnenschoot.

Om dol van te worden

Tot aan de pauze had Den Ham de mogelijkheden te over om de score op te vijzelen. Maar net dat beetje voetbal-gochme ontbrak eraan. Te vaak werden de verkeerde keuzes gemaakt, het was om dol van te worden. Welgeteld één kans kregen de gasten uit Elim in de 20ste minuut, die door Mike Doldersum naast werd geschoten. Na de thee kwam dezelfde ploeg uit de kleedkamer. De Hammenaren kregen meerdere 100% kansen. De 18-jarige doelman Lunenborg van de gasten wist met onder andere een weergaloze actie op een kopbal van Luuk Kuiper in de 57ste minuut zijn doel verder schoon te houden.

De oude voetbalwet in werking

Thomas Remmink faalde in een één op één duel met de doelman, Joost Veurink zag zijn kopbal net over de kruising gaan, ook van Haarst wist na een pass van Remmink niet opnieuw het net te vinden. En als je dan zelf niet scoort, dan treedt onverbiddelijk de oude voetbalwet in werking, dan scoort de tegenstander wel. In de 63ste minuut kwam de 1-1 op het scorebord, en in de 73ste minuut, al dan niet na een overtreding op Joost Veurink, ook de 1-2. Je kon er gewoonweg op wachten. De door trainer Weghorst gebrachte wissels hadden ook niet het beoogde effect.

Na 90 minuten was er dan ook een terechte overwinning voor de dolblije gasten uit Elim, immers tot aan deze middag ook nog puntloos. De Hammenaren zegen ter aarde en keken nog maar eens vol ongeloof naar het scorebord, waar de bittere eindstand van 1-2 werd aangegeven.