TVC ’28 lijdt eerste puntverlies in Winschoten

Op zondag 30 oktober stond voor TVC ’28 de competitiewedstrijd tegen WVV uit Winschoten op het programma. In een doelpuntrijk duel leedt TVC haar eerste puntverlies van dit seizoen.

WVV is een van de oudste voetbalverenigingen in de provincie Groningen. De club werd op 21 november 1896 opgericht door een aantal HBS-scholieren.

Geblesseerden en schorsing

Voor aanvang van de wedstrijd had TVC ’28 de maximale score behaald van 12 punten uit 4 wedstrijden. WVV had 6 punten uit 3 wedstrijden. TVC moest het tegen WVV doen zonder de geblesseerden Mart Groothuis en Joren Bosch. Jeffrey Huizinga ontbrak wegens een schorsing. Om 14.00 uur begon in Winschoten op Sportpark WVV de wedstrijd onder leiding van arbiter Mauricio Plat.

Van dertig meter

TVC ’28 begon zwak aan de wedstrijd en kreeg totaal geen grip op de fysiek sterke ploeg WVV uit Winschoten. WVV kwam daardoor al in de tweede en veertiende minuut volkomen terecht op een 2-0 voorsprong. Toch kwam TVC terug in de wedstrijd door een afstandsschot van Wessel Hofste, die van dertig meter raak schoot. TVC ‘28 rook zijn kans en kwam in de 37ste en 39ste minuut door slecht verdedigen op een 2-3 voorsprong. Dit keer was het Stef Roelofs die voor twee doelpunten aantekende.

Weer in evenwicht

Na de rust was het WVV dat sterk uit de kleedkamer kwam, en in de 50ste minuut op gelijke hoogte kwam. Een afstandsschot belandde op de lat, de rebound werd binnen gekopt: 3-3. Het duel was weer in evenwicht. De tweede helft werden er veel lange ballen gespeeld en veel fysieke duels uitgevochten op het slecht bespeelbare veld. Dit resulteerde in weinig grote kansen en zo bleef de stand 3-3.

Al met al een vermakelijke middag en een terechte puntendeling. Volgende week speelt TVC ’28 thuis tegen Gomos uit Norg, dat achtste staat op de ranglijst met 6 punten uit 4 wedstrijden. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer